avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire la numele anterior casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire la numele anterior casatoriei

Buna ziua,
Exista urmatoarea situatie:
2 persone au divortat prin Acordul de Mediere,sotia si-a pastrat numele de casatorie(divortul s-a pronuntat la Judecatorie pe baza acordului) dar acum ar vrea sa revina la numele anterior casatoriei.Ce trebuie sa faca?
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
mijue, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:02, 27 Octombrie 2014
Schimbarea numelul pe cale administrativa (gasiti pasii daca veti cauta subeicte similare in forum).
La primarie mi-au spus ca nu se poate,deoarece ei au o hotarare de la instanta,unde au fost de acord amandoi cu pastrarea numelui de catre sotie.
Doamna, nu se poate la primarie fara sa aveti urmata procedura de schimbare administrativa de nume.
Vedeti aici conditiile si procedura, nu merge asa, doar la primarie:
[ link extern ]
Am vazut ca este o procedura de urmat,dar in care dintre cazuri se afla situatia data?:-/
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
mijue, utilizator
m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.

Aveti de lucru sa motivati si sa convingeti ca vreti sa reveniti la numele anterior, dar stiu cel putin un caz in care s-a acceptat revenirea pe cale administrativa. Alta cale nu exista, hotararea jud. in urma acordului de mediere n-o mai puteti "desface".
Cum v-am zis si in primu mesaj, cautati pe acets forum zubiecte similare, veti gasi indicii de argumente si procedura explicata mai omeneste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele de fata anca33a anca33a Buna ziua Am divortat a doua oara si am cerut sa revin la numele de fata dar avand in vedere ca la primul divort am ramas cu numele primului sot acum la al ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al fetitei mele in certificatul ei de nastere cu numele meu de fata? Alexandru Mihaela Alexandru Mihaela Imi doresc ca dupa divort sa pot schimba numele fetitei mele in certificatul ei cu numele meu de fam.inainte de casatorie. Caut un avocat amabil si bun care ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume moninegrea moninegrea Buna ziua, Sunt interesata sa aflu daca pt schimbarea numelui pe cale administrativa, in cazul unui minor care in urma divortului a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)