avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furnizare informatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furnizare informatii

Buna ziua,
O institutie publica ce tine evidenta unor bunuri poate sa comunice unei persoane fizice ce se afla in litigiu cu proprietarul unui bun, date ( dovezi) cu privire la acel bun - daca se afla in proprietatea sa.
Multumesc
Despre ce institutie este vorba.
Altfel spus: depinde de motivul pentru care institutia detine lista. Daca o detine tocmai pentru informarea publicului (carte funciara, arhiva de garantii reale imobiliare, registrul compertului), atunci da.
Nu, este o institutie ce tine evidenta unor bunuri mobile, dar nu pentru interes public.
Legea 544/ 2001 actualizata privind liberul acces la informaţiile de interes public, publicata in Monitorul Oficial nr. 663 din 23 octombrie 2001
In general orice persoana care solicita o informatie de la o institutie publica, trebuie sa isi dovedeasca calitatea.
Da, si-a dovedit calitatea ca este in litigiu cu firma care are in proprietate bunul ( auto). Intrebarea este , daca institutia poate sa ii raspunda solicitantului daca acea firma este sau nu proprietara bunului ( auto) si implicit o dovada.
Da, insa e nevoie de dovezi de la instanta: incheiere, certificat de grefa, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cheltuieli laura2008_angel laura2008_angel Va rog spuneti-mi care sunt documentele contabile si situatiile financiare sau orice acte contabile ale unei institutii publice in care gasesc informati despre ... (vezi toată discuția)
Doamnelor,domnilor avocati un raspuns corect pe legea 544.2001 informatie publica ? telecomanda telecomanda Solicitare informatie pe legea 544/2001, termen actionare in instanta institutie publica Exemplu de caz : Pe data de:05.03.2015 am facut o cerere pe legea ... (vezi toată discuția)
Legea care le permite cetatenilor sa fie stersi din anumite baze de date ale autoritatilor? tzuky2 tzuky2 Am inteles ca s-ar fi promulgat ceva lege care le permite cetatenilor sa fie stersi din anumite baze date ale autoritatilor cu care au avut de-a face: gen daca ... (vezi toată discuția)