avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent un raspuns legea 17/2014 privind vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent un raspuns legea 17/2014 privind vanzarea cumpararea teren extravilan

Am un caz in care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare teren extravila pe care l-am si inscris in cartea funciara inainte de adoptarea Legii17/2014, urmand ca in decembrie 2014 sa inchei contractual de vanzare cumparare.
Acum notarul imi spune ca nu pot asa simplu sa inchei contract intrucat antecontractul meu cu toate ca este inscris in cartea funciara nu este authentic ca atare pentru ca nu ma aflu in exceptiile de la art 20 di lege trebuie sa indeplinesc o intreaga procedura intrucat exista riscul ca oficiul de cadastru sa nu imi inscribe contractual.

Fata de toate acestea va rugam sa imi dati un sfat sa inchei contractual si sa astept ce se intampla daca oficiu de cadastru imi inscribe contractual sau il considera nul si atunci nu face inscrierea.
Dupa parerea mea exceptiile legii sunt intradevar aplicabile antecontractelor care au fost sub semnatura private, nu antecontractul meu care a fost inscris in cartea funciara care se face dovada faptului ca nu este un asa zis antecontract fictive sau antedatat si mai mult pretul a fost platit aproape integral.

CE SPUNETI ASTEPT UN RASPUNS CAT MAI URGENT
DACA M-AS DUCE ININSTANTA CU REFUZUL DE LA CADASTRU (IN EVENTUALITATEA UNUI REFUZ) AS CASTIGA????
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 17:25, 23 Octombrie 2014
Art. 20 din legea 17/2014
(1) Prevederile prezentei legi nu se aplica antecontractelor si pactelor de optiune care au fost autentificate la notariat anterior intrarii in vigoare a acesteia.
(2) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica instrainarilor intre rude pana la gradul trei, inclusiv.

Antecontractul dvs. in ce forma s-a incheiat , autentica sau sub semnatura privata, atestata de un avocat ?
Ati indeplinit conditiile de preemptiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren agricol marinpreda marinpreda Am un antecontract de vanzare-cumparare (sub semnatura privata), neautentificat la notar., incheiat in 2011. Pana in prezent cumparatorul nu a solicitat in ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)