avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere apartament , cand proprietarul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere apartament , cand proprietarul este in strainatate

Buna seara ,
Cum se poate face un contract de inchiriere pt un apartament , cand proprietarul este plecat in strainatate , dar este de acord cu inchirierea si m-a lasat pe mine , fratele ei sa ma ocup de aceasta problema , printr-o intelegere verbala ?
Cel mai recent răspuns: ralucapopescu , utilizator 17:37, 16 Decembrie 2014
Sa va incheie procura notariala
multumesc
Buna seara ,
Am inteles de la un functionar al Administratiei Financiare sector 6 , ca eu ca imputernicit sa inchiriez apartamentul , nu am nici o putere de a evacua chiriasii din casa , daca acestia nu platesc la timp chiria ;acest lucru se poate face doar prin proces la judecatorie (care poate dura ani de zile);

ce clauza ma sfatuiti sa adaug in contractul de inchiriere , in legatura cu aceasta problema (evacuarea pentru neplata chiriei si a utilitatilor);

am in contract o clauza de despagubiri , in caz de reziliere a contractului (cu un preaviz de 7 zile);
citez din contract:

"Rezilierea contractului se face prin acordul partilor inainte de termen sau cu un preaviz de ...zile.In situatia in care oricare din parti nu respecta aceste conditii va plati celeilalte parti despagubiri in valoare de..."

Ma ajuta cu ceva sa trec o suma mare la despagubiri in caz ca se ajunge la proces ?
dar totusi , chiar nu-i pot evacua din casa , daca contractul e facut pe 6 luni si ei nu platesc incepand cu luna a doua ...sau cazuri similare;

si as mai avea o intrebare :
chiriasul mi-a dat un buletin provizoriu , valabil 1 an de zile; se poate incheia contractul in baza acestui act provizoriu ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea unui chirias cu probleme monica g.f. monica g.f. Buna ziua , ma numesc Monica Gherghel , sunt din Fagaras , si as dori daca , sa ma sfatuiti in ceea ce se poate face in urmatoarea problema. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere - reziliere szmjanos szmjanos Bună ziua, Dacă există un contract de închiriere cu multe deficiențe, incheiat între două persoane juridice pe o durată de 10 ani, din care a trecut ... (vezi toată discuția)