Am actionat o firma in instanta pe O.U.G 119/2007. Am contract cu firma, insa nici una din facturi nu este semnata. Au doar stampila. Mi s-a respins cererea, ca neintemeiata. Astept sentinta sa vad motivarea hotararii. Singurul motiv la care ma pot gandi, acum, este ca instanta nu a considerat ca facturile au fost acceptate la plata, necontinand si semnatura.
Hotararea fiind irevocabila, stiu ca nu mai am cale de atac si va trebu,i acum, sa merg pe drept comun. Ceea ce vreau sa intreb este raportat la taxa judiciara, care stiu ca in cazul asta se plateste la valoare. Eu reclam plata unui debit de 4000 ron, plus penalitati de 0,5% pe zi de intarziere, stabilite conform contractului, calculate de la scadenta si pana la plata integrala a debitului, astfel ca nu stiu ce suma de penalitati se va aduna. Cat va trebui sa platesc? Taxa in valoare de cat ? Imi puteti explica, va rog, exact metoda de calcul ?
Va multumesc !
In demersurile dumneavoastra, va sfatuiesc sa trimiteti catre firma debitoare si un "Extras de cont" pentru confirmarea soldului pe care il au fata de firma creditoare, conform Legii contabilitatii nr. 82/1991. Va constitui un mijloc de proba extrem de util.