avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL actionat in instanta pt debit neachitat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL actionat in instanta pt debit neachitat

Am actionat o firma in instanta pe O.U.G 119/2007. Am contract cu firma, insa nici una din facturi nu este semnata. Au doar stampila. Mi s-a respins cererea, ca neintemeiata. Astept sentinta sa vad motivarea hotararii. Singurul motiv la care ma pot gandi, acum, este ca instanta nu a considerat ca facturile au fost acceptate la plata, necontinand si semnatura.

Hotararea fiind irevocabila, stiu ca nu mai am cale de atac si va trebu,i acum, sa merg pe drept comun. Ceea ce vreau sa intreb este raportat la taxa judiciara, care stiu ca in cazul asta se plateste la valoare. Eu reclam plata unui debit de 4000 ron, plus penalitati de 0,5% pe zi de intarziere, stabilite conform contractului, calculate de la scadenta si pana la plata integrala a debitului, astfel ca nu stiu ce suma de penalitati se va aduna. Cat va trebui sa platesc? Taxa in valoare de cat ? Imi puteti explica, va rog, exact metoda de calcul ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 02:36, 1 Iunie 2009
In demersurile dumneavoastra, va sfatuiesc sa trimiteti catre firma debitoare si un "Extras de cont" pentru confirmarea soldului pe care il au fata de firma creditoare, conform Legii contabilitatii nr. 82/1991. Va constitui un mijloc de proba extrem de util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters116348 ContSters116348 buna,actiunea oblica avand doua capete de cerere /iesirea din indiviziune prin tranzactie si perfectarea de vanzare a masei succ. in lotul coindivizarului ... (vezi toată discuția)
Atacare contract vanzare cumparare autoturism folosit chis remus chis remus va rog sa imi spuneti in cazul in care doreste sa deschida proces impotriva mea,la valoarea contractului de vanzare cumparare de 13000 de euro,ce valoare ar ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta decarrera_ro decarrera_ro Actiunea in nulitate absoluta a unui act de vanyare cumparare se taxeaza la valoare sau taxa fixa?? Multumesc. (vezi toată discuția)