avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita firma pentru un debit de mica valoare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita firma pentru un debit de mica valoare

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept in urmatoarea situatie:
In 2010 am achizitionat niste marfa de la furnizorul meu. Au aparut niste probleme intre asociati (mentionez ca eu sunt doar administrator si firma are sediul social in apartamentul meu) si au decis sa lichideze afacerea. M-au imputernicit sa suspend activitatea si a fost ultimul moment cand am luat legatura cu ei.
Furnizorul mi-a inteles situatia si a acceptat sa-i stornez un rest de marfa (1100 lei valoare), m-a chemat sa iau factura de stornare dar a fost prea multa agitatie si nu am mai luat-o. Ulterior si el a dat faliment fiind lichidat de o firma de insolventa.
Am fost dat in judecata de firma de insolventa pentru acel debit, am demonstrat cu martori si registrele de stocuri ca stornarea s-a efectuat (era in 2012).
In 2014 am fost dat din nou in judecata dar in alt oras pentru acel debit, am dus hotararea judecatoreasca (irevocabila) dar s-a dat dreptate firmei de insolventa, am facut Apel am cerut sa fie reluata procedura, inscrisuri, proba cu martori dar l-au considerat Inadmisibil.
3 intrebari:
1)Mai am vreo cale de atac? Nu am primit inca comunicarea
2)Firma nu are decat 2 case de marcat, conturile au fost inchise, alte datorii nu are nicaieri si nici bunuri, pot sa ma execute pe mine(venituri sau bunuri) ca administrator?
3) Contractul de comodat pe sediul social a expirat, dar Reg. Comertului nu imi inchide firma pe motiv ca are activitatea suspendata (cei 3 ani au trecut), asociatii nu am de unde sa-i iau (3 la numar). Ce solutie ieftina exista?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Problema johannesy johannesy am dat o firma prin februarie anul acesta si acum sunt chemat tot eu in insolventa? ce fac? eu am dat firma la alti oameni. de ce ma cheama tot pe mine? (vezi toată discuția)
Factura de avans Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: am primit o factura de avans pentru o marfa, baza:403,23 ron, TVA:96.77 ron, total 500 ron. a si ... (vezi toată discuția)
Citare pentru intrarea in insoventa doriana75 doriana75 Buna ziua in primul rand si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi .Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala ,am activ un punct de lucru insa ... (vezi toată discuția)