andreeacosat a scris:
Eu ce trebuie sa fac daca imi cere sa semnez exact ce ati spus...incetarea cu acordul partilor
Sa nu semnati daca nu sunteti de acord. Nimeni nu va poate forta sa semnati sau sa fiti de acord cu ceva cu care nu doriti.
Din cate imi dau seama, singurele alternative (cat de cat) favorabile dvs. in cazul asta ar fi (1) incetarea contractului cu un articol de lege care sa va dea dreptul la soaj, respectiv concedierea pentru motive economice sau (2) sa nu fiti concediata, sa ramaneti in continuare la acest loc de munca.
andreeacosat a scris:
Cat despre indemnizatie stiam ca trebuie un an muncit in ultimii 2. Eu pe anul acesta am doar 7 luni legale la acest patron.
Stiati gresit. Trebuie 12 luni in ultimul an.
Daca aveti 7 luni, e bine, dar aveti nevoie sa lucrati in continuare, ca sa aveti 12 luni lucrate continuu calculat in urma in functie de care este data presupusa a nasterii.
Cele 12 luni pot fi constituite si din anumite perioade asimilate, cum ar fi concediu medical, somaj.
OUG 111/2010:
Art. 2.
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care,
în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) 1 concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) 1 concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.