Buna seara! As dori sa fiu ajutata cu un sfat in ce priveste urmatoarea situatie....in urma cu 2 sapt am fost data afara de la munca impreuna cu colegul meu pe motiv ca am furat ! Am fost acuzata doar din presupuneri si fara sa aibe o dovada concreta! Am facut greseala sa mi acopar colegul ca i a dat o limonada iubitei lui fara sa o marce si din acest motiv am fost acuzata si eu. Mai grav este ca ne a santajat zicandu ne ca ne va inchide contractul indiciplinar daca dorim sa ne plateasca " garantia" oprita la angajare care insemna jum de salariu ! Intre timp am aflat ca sunt insarcinata...fix la o zi dupa ce m a gonit din local. ( lucram ca ospatar ) . Cand m am dus sa inchei socotelile i am spus acest lucru si ca eu imi doresc banii opriti pt ca e vb de munca mea si l am amenintat ca ma voi duce la ITM ca nu este ok ce face el. Mi a raspuns ca ma va suna sa vin sa mi iau decizia si atunci il pot da in judecata ca el imi inchide contractul indiciplinar. Au trecut 2 sapt timp in care n a dat nici un semn. Azi am luat legatura cu contabila care m a asigurat ca a inchis contractul "normal " ( sa nu mi fac griji ) si ca decizia era gata de atunci. Eu am pierdut si posibilitatea sa l anunt printr o scrisoare deschisa ca sunt gravida si nici nu ma pot angaja cu starile pe care le am (greturi etc) si nici de indemnizatia pt copil nu mai pot beneficia pt ca imi mai trebuia 4 luni lucrate! Seful meu cred ca a cantarit situatia mai bine si s a gandit ca pot castiga un viitor proces si mi a inchis contractul amiabil! Precizez ca am inregistrata convorbirea din ziua in care mi a dat banii... in care se aude cum il instiintez ca sunt gravida si chiar el recunoaste ca nu procedeaza ok. Eu am pierdut foarte mult...iar stresul si nervii... ma doboara. Nu vreau sa ramana asa! Cum pot cobtesta decizia si ce pasi am de urmat ?? As ruga un raspuns cat mai pe intelesul meu ! Multumesc.
Dosar indemnizatie
lilu2014
Am urmatoarea problema.
Am lucrat la un magazin si la un salon de infrumusetare (acelasi angajator) pana in dec 2013, cand am fost data afara verbal. La salon ... (vezi toată discuția)