avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Recunoastere certificat de handicap din Italia
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Recunoastere certificat de handicap din Italia

Intrucat beneficiez de o pensie de invaliditate in euro, neimpozabila (conform legislatiilor UE), datorata unui accident de munca provenit in Italia, Statul Roman nu imi recunoaste drepturile de persoana cu handicap. Va rog, ajutati-ma, ce as putea sa fac in acest caz, de-a dreptul aberant ! In calitate de cetatean roman vreau doar sa mi se recunoasca statutul de persoana invalida.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
damocles, utilizator
Cel mai recent răspuns: damocles , utilizator 13:29, 24 Octombrie 2014
Sunteti detinator de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap eliberata de autoritate nationala ?
Am un certificat de handicap italian, insa Comisia De Evaluare A Persoanelor Adulte Cu Handicap nu mi-l recunoaste. Pentru a obtine un certificat de handicap romanesc trebuie sa renunt la pensia viagera ce o am si sa i-au practica de la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea invaliditatii civile italiene pe teritoriul romaniei ViolaTrieste ViolaTrieste Buna ziua. Ma numesc Violeta Oana Ghemulet , traiesc si lucrez in Italia , in localitatea Trieste ( Friuli-Venezia-Giulia) ; sunt cetatean roman si detin ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap in italia ContSters278981 ContSters278981 Buna ziua!am si eu o intrepare daca se poate sa imi raspundeti va rog. Sunt o persoana cu handicap gradul 1 permanent din 2006 in urma unui accident de masina ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)