avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie handicap in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie handicap in Italia

Buna ziua!am si eu o intrepare daca se poate sa imi raspundeti va rog.
Sunt o persoana cu handicap gradul 1 permanent din 2006 in urma unui accident de masina am ramas in carucior cu rotile,
Acum beneficiez de o pensie de handicap,indemnizatie de insotitor si pensie de invaliditate.
De la data accidentului beneficiez de aceste pensii,in prezent am un frate in Italia care munceste legal cu contract si,
curand o sa ia casa in chiriepe numele lui.Acum vreau sa stiu daca pot merge la el in Italia sa ma ia in spatiu si sa fac rezidenta acolo,
dupa care sa beneficiez si de o pensie dar.... nu stiu cum se procedeaza,mai pot beneficia de pensie acolo daca o am deja pe cea din Romania?
pot renunta la ea si sa fac alta acolo? Eu vreau sa ma mut acolo pe o perioada mai mare de timp 15,20 de ani.
Ce este de facut? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marina Salaru , utilizator 15:01, 4 August 2018
Am făcut comisia pt invaliditate şi mi-a dat 41% percentuale in Italia.Asta cât ar fi în euro?puțin sau nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate italia Nedelea Ionel Nedelea Ionel Bună ziua sunt o persoana cu handicap locomotor vreau să știu dacă aplic pentru pensie de handicap în italia, eu în românia am acea indemnizație ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt persoană cu handicap grav (permanent.. in urma ... Lupu88 Lupu88 Bună ziua! Sunt persoană cu handicap grav (permanent.. in urma unui accident de circulație). Doresc să îmi deschid SRL pentru a vinde pe ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul i? aly_yoana aly_yoana Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu ... (vezi toată discuția)