avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare motor daca...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare motor daca...

Buna ziua!
Daca detin un vehicul inscris in țară care nu il am pe nume, as putea sa ii schimb motorul? Binenteles, cu un motor de aceelasi tip, aceeasi cilindree etc... Ma prezint la RAR, cu motorul vechi si cel nou, cu acte de provenienta la cel nou, dar se poate daca nu am masina pe nume?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 22:43, 26 Octombrie 2014
Numai daca aveti procura din partea proprietarului bunului mobil
nu trebuie sa mergeti la RAR , puteti merge la un service autorizat RAR , acestia vor transmite datele catre agentie si totul decurge de la sine . ce sa cautati cu mototul la sediul RAR ?
documentele doveditare ale noului ansamblu , normal ca trebuiesc .
ar fi bine sa fie si proprietarul de fata , cand se transmite ok-ul pentru noua piesa montata!
separatistul a scris:

nu trebuie sa mergeti la RAR ,

Daca sustineti ca la schimbarea motorului unui autovehicul nu trebuie mers la RAR,poate precizati care service autorizat RAR-pentru ca toate service-urile auto legal pot functiona numai daca sunt autorizate si de catre RAR,care service autorizat are autoritatea si competenta sa modifice si sa completeze baza de date RAR,sa modifice si sa completeze documentele auto si sa indeplineasca alte activitati necesare in astfel de situatii
scuzati-ma pentru intarziere. o intrebare va adresez .
cate motoare ati schimbat dumneavoastra si la cate masini?

eu am schimbat 6 motoare la 6 masini , si de fiecare data , in service autorizat RAR , care mi-a emis un tichet cu toate datele de la vechiul motor , si cu datele noului motor ....acel tichet cu factura motorului nou l-am depus la RAR impreuna cu cartea masinii, si in 2 ore am luat cartea inapoi completata . ati observat undeva dumneavoastra ca am scris eu ca service-ul face modificari in cartea masinii ?
totul se face prin intermediul site-ului cu circuit inchis , intre RAR si service-urile agreate .
nimeni din sediu nu m-a intrebat nimic despre motor , si nimeni nu a venit la masina sa vada motorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor cu unul identic S.V.K. S.V.K. Salut am 18 ani (detin permis de conducere) si un ford mondeo mk1 din 1995 cu un motor de 1.8 benzina 115 cai,motorul a fost schimbat cu unul identic (cod: ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea motorului LusianGhebus LusianGhebus Buna ziua Detin un Ford Fa din 1997 inmatriculat in Romania, pe care il folosesc in Italia. Din pacate am avut probleme cu chiuloasa, nereusind sa rezolv ... (vezi toată discuția)