avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criza poate justifica orice?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criza poate justifica orice?

Buna ziua . Ma numesc ION si lucrez in cadrul unui soc. care face parte dintr-un concern national.In luna noiembrie a anului trecut2008 ,pe data de 20, ni s-a comunicat ca incepand cu data de 1decembrie2008 activitatea de productie se opreste la unitatea noasta,tot personalul cu exceptia sefului de unitate, soferilor(care se ocupa de distributie)si paznicilor ne vom muta la unitatea din municipiu(care se afla la 36km)fiecare pe postul pe care la avut sub forma de detasare.Cine nu merge nu va primi somaj,fiindui aceptata demisia. Au tecut aproape sase luni ,nu ni sa inmanat nici o adresa de detasare ,nu ni sa schimbat contractul de munca(pe fluturasi pe care ii primim apare soc. actuala la care muncim), soc. decontandune doar transportul.Fiind mecanic o buna parte din acest timp am fost pus sa prestez munca necalificata. Saptamana acasta am fost trimes impreuna cu un coleg sa sapam un sant pentru alimentarea cu apa a unui magazin aflat in incinta fostei soc.Sapand santul(fara proiec, doar la indicatia sefului)la un momendat am dat cu tarnacopul intr-un cablu de la electrica de6000V doar o minune facand sa scap fara nici o sgrietura(sau sa ...electrocutat). Cine este responsabil de cele intamplate?pot trage pe cineva la raspundere?si m-ai ales cum potface sa obtin somaj?aceasta intamplare sdruncinandu-ma psihic foarte profund. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 28 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Peste 3zile pe data de 1.06 se implinesc 6 luni de la detasare .Stiu ca trebuie sa existe acordul meu de prelungire a acestui termen , iar daca eu refuz ,la soc. veche nemaiexistand productie detasarea se poate transforma in transfer sau in obligatia de a merge obligat in continuare la locul de munca de la soc. "mama"? Intervenind si povestea cu cablul de curent nu stiu ce sanse am, din toata sectia detasata nimeni nu a obtinut somaj, iar acum nimeni nu mai arede gand sa-l ceara
Solutia pentru dvs. este sa luati legatura urgent cu ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare sau transfer marianelena marianelena Lucrez la soc. de panificatie care a transferat inreaga activitate de productie(din cc.100 angajati a mutat 70)in urma cu exact 6luni. La acea data nu ni sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? OVIDIUCOROIAN OVIDIUCOROIAN Buna ziua , am si eu o intrebare referitoare la obtinerea indemnizatiei de somaj, ..lucrez de peste 2 ani la firma X, si acum a inchis punctul de lucru, am ... (vezi toată discuția)
Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)