avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua , am si eu o intrebare referitoare la obtinerea indemnizatiei de somaj, ..lucrez de peste 2 ani la firma X, si acum a inchis punctul de lucru, am stat in concediu de odihna iar acum imi cere sa depun demisia , ce este de facut sa pot lua somajul?
Cel mai recent răspuns: OVIDIUCOROIAN , utilizator 17:57, 8 Noiembrie 2011
In cazul in care va dati demisia , nu mai beneficiati de somaj. DACA unitatea si-a inchis activitatea , asa cum relatati, angajatorul sa va dea decizie de concediere pentru motive neimputabuile dvs ,ca sa luati somajul despre care vorbiti.SUCCES!
...si in cazul in care unitatea nu va vrea acest lucru ce pot face? sau daca unitatea X imi da decizia , ea este afectata cumva in viitor pentru a angaja intr-o eventuala redeschidere a punctului de lucru?
1. In cazul dvs. pentru abeneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa fiti concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
2. Daca nu se intampla asa sesizati urgent ITM.
DACA si-a inchis activitatea , decizia de incetare- cim trebuie sa va dea . In cazul in care unitatea X ,are si alte puncte de lucru, care sunt active, iar angajatorul nu doreste sa lucrati la unul dintre aceste puncte de lucru , tot se va emite decizie de incetare cim . TREBUIE SA VA CAUTATI UN ALT LOC DE MUNCA!
iar in cazul in care unitatea are celelalte puncte de lucru in alte orase ma poate obliga sa fac naveta, sa ma mut ..? multumesc pt ajutor ....
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
OVIDIUCOROIAN, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil uaurelya uaurelya buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos: -sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 ... (vezi toată discuția)
Sunt in ccc. s-a desfiintat punctul de lucru. ce drepturi am? adriana1908 adriana1908 Buna ziua! Am si eu o intrebare: momentan sunt in concediu de crestere a copilului, firma la care am lucrat si-a desfintat punctul de lucru unde am lucrat eu ... (vezi toată discuția)