avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua , am si eu o intrebare referitoare la obtinerea indemnizatiei de somaj, ..lucrez de peste 2 ani la firma X, si acum a inchis punctul de lucru, am stat in concediu de odihna iar acum imi cere sa depun demisia , ce este de facut sa pot lua somajul?
Cel mai recent răspuns: OVIDIUCOROIAN , utilizator 17:57, 8 Noiembrie 2011
Daca este de acord sa lucrati la unul din punctele de lucru, pe care le are ,va va informa ,iar dumv trebuie in 5 zile sa-i dati un raspuns .In cazul in care refuzati ,va dati demisa cu riscul de a nu primi somaj
miky_30 a scris:

Daca este de acord sa lucrati la unul din punctele de lucru, pe care le are ,va va informa ,iar dumv trebuie in 5 zile sa-i dati un raspuns .In cazul in care refuzati ,va dati demisa cu riscul de a nu primi somaj

1. Asa ceva nu este prevazut in Codul muncii.
2. - Schimbarea locului de munca inseamna modificarea CIM si asta se face numai cu acordul ambelor parti.
- Angajatorul nu este obligat sa ofere un alt loc de munca dar daca ofera asa ceva salariatul nu este obligat sa il accepte.
- In aceasta situatie angajatorul este obligat sa il concediaze cu art.65 din Codul muncii (deoarece s-a desfiintat locul de munca prevazut in CIM) si salariatul poate beneficia de indemnizatie de somaj.
VA MULTUMESC PENTRU IMFORMATIILE DATE, SPER SA AJUNG LA O INTELEGERE CU EI ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil uaurelya uaurelya buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos: -sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 ... (vezi toată discuția)
Sunt in ccc. s-a desfiintat punctul de lucru. ce drepturi am? adriana1908 adriana1908 Buna ziua! Am si eu o intrebare: momentan sunt in concediu de crestere a copilului, firma la care am lucrat si-a desfintat punctul de lucru unde am lucrat eu ... (vezi toată discuția)