avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SCHIMBARE FUNCTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SCHIMBARE FUNCTIE

Unui salariat din cadrul unui spital i se poate modifica contractul individual de munca printr-un act aditional in sensul modificarii felului muncii astfel: functia detinuta - sofer, functia in care se doreste a fi incadrat - agent DDD? Salariatul respectiv are calificarea necesara ocuparii functiei de agent DDD, este de acord cu schimbarea functiei, insa schimbarea functiei presupune diminuarea salariului.
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 09:33, 24 Octombrie 2014
Art.41 alin.1 C.mun., instituie regula ca, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

Alin.3 al aceluiasi articol prevede ca, modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
.....
Buna ziua,
Este posibila modificarea CIM atata timp cat exista acordul salariatului, cu toate consecintele care decurg din aceasta modificare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)
Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrianemilian1 adrianemilian1 Buna ziua, In urma unei evaluari sustinute la un assessment center am fost retrogradat din functia avuta de SEF DEPARTAMENT (desi evaluarea a fost pentru ... (vezi toată discuția)