avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... refacturare cheltuieli contract novatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

refacturare cheltuieli contract novatie

Buna ziua,
am o problema. Avem cu o firma A un contract de novatie. Automat firma A ne refactureaza cheltuielile furnizorilor nostri "indirecti". Problema intalnita este urmatoarea: Furnizorul X ne-a emis o factura fara tva. Firma A ne-a refacturat cheltuiala cu tva. Este normal? Sau ar trebuii sa refactureze fara tva la fel ca firma X?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:29, 29 Mai 2009
Daca firma este platitoare de TVA, nu are cum sa va factureze fara TVA.
Cred ca este o problema contabila la mijloc...
Furnizorul X este neplatitor de tva. Automat firma A, cu care noi avem contractul de novatie, nu trebuia sa ne refactureze fara tva?
Astfel cum v-am mai spus, firma A daca este platitoare de TVA, nu poate emite nici o factura fara TVA.
TVA-ul se vireaza statului, nu intra in "buzunarul" firmei A!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)
Firma b plateste datoriile firmei a. cactusul cactusul O firma A nu isi poate plati furnizorii. A apelat la o alta firma B care sa-i plateasca datoriile catre furnizori. Firma A emite factura catre firma B prin ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)