avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipire afis (hartie a5) pe toc + usa apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipire afis (hartie a5) pe toc + usa apartament

Buna ziua,
Am urmatoarea nelamurire:
Administratorul blocului a lipit pe toc+usa apart un afis(hirtie format A5). in data de ....28.aug.14.Administratorul si vecinii stiu ca acel apart e nelocuit, propr fiind plecat la munca in strainatate,aprt. e debransat de la incalzirea centralizata,are montata centrala termica de apart.Ap e situat la etaj 1 din 4,iar pe nivel sint 3 apart.In bloc sint si apart.inchiriate,iar pe casa scarii vin si persoane starine care plaseaza diferite pliante s-au vind diverse produse, iar afisul le indica celor care trec pe linga apart. ca-i nelocuit si poate fi .... "vizitat". Cel care mai trece pe acolo cind poate a constatat astea in 20.oct.2014..E legal ce a facut administratorul s-au e abuz?In ce temei legal a actionat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:57, 25 Octombrie 2014
Avand in vedere ca nu a-ti precizat minimum de date relevante=continut afis lipt pe "toc+usa apart ",este hazardat sa ne pronuntam
Cel mai indicat este sa il intrebati direct pe administratorul de imobil
In orice caz ,orice proprietar responsabil,in situatia in care obligatiile profesionale si personale il obliga sa lipseasca mai mult timp de la domiciliu,avand in vedere ca este vorba despre imobil de locuit in comun,convine cu vecin,ruda sa verifice periodic apartamentul
In orice locuinta ,in special la cele situate in imobile de locuit in comun,pot apare situatii neprevazute si nedorite de proprietari=inundatii,etc
Realitatea demonstreaza ca cei intereseaza "viziteaza" inclusiv proprietati cu proprietarii in interior
Buna ziua,
Dar indiferent de continutul afisului(hirtiei lipite), dar gestul facut de administrator e legal?Administratorul putea sa-l puna la avizier( in acest caz e vb de citirea apometrelor de apa rece)Chiar nu exista vreo lege ,hotarire de consiliu local s-au altceva dar legal, altfel oricine poate lipi orice afis pe usa(care-i propr.privata) s-au poate urmarii daca acel apart e locuit s-au nu,fara a mai intreba vecinii.(vine si doar verifica starea afisului, iar dupa dezlipirea lui poate ""vizita "äcel apart)
Multumesc,
Sigur ca nu trebuia sa lipeasca acel afis pe usa!
Putea sa-l puna in casuta postala.
Reclamati acest aspect la presedintele asociatiei.
Mergeti la asociatie si clarificati acest aspect, insa, eu stiu din experienta ca in cazul in care un proprietar lipseste mai mult timp din locuinta, acesta mandateaza o persoana de incredere sa aiba grija de acel apartament, mai ales in relatiile cu as. de proprietari, pentru rezolvarea unor probleme urgente: se sparge o teava de apa sau termoficare, se sparge un geam..., etc. Ce face administratia? Asteapta sa vina proprietarul din Australia - ca asa a fost un topic pe-aici?
Eu nu zic ca admin-ul a procedat corect cu acel afis ref. la citirea/verificarea apometrelor (daca stia ca dvs. va ocupati de apartament, ii era mai simplu sa va contacteze telefonic), dar va mai dau un singur exemplu: daca proprietarul are niste probleme financiare, sa vedeti dvs. cate plicuri sunt lipite chiar pe usa, nu pe tocul usii si nu in format A5... Cunosc un astfel de proprietar care avea lipite pe usa cam 20 de plicuri (desigur, omul era plecat in UE) cu tot felul de atentionari, chemari la proceste, comunicari, etc.

Personal am fost intr-o situatie asemanatoare cu administratorul de la blocul respectiv: Orice discutie cu un proprietar era imposibila, iar comunicarile prin posta veneau retur. Atunci am facut o atentionare publica, am cpiat-o in 10 exemplare pe care le-am lipit pe spatiile comune, de la parter pana la et. 2, un ex. la avizier si unul chiar langa usa de intrare a "meseriasului", deci nu putea intra in casa fara sa o vada. Dupa 3 zile s-a prezentat la asociate, destul de spasit, am rezolvat o parte dintre probleme (avea instalatia de apa defecta si producea inundatii la apartamentele de dedesubt), iar o alta parte (debite neachitate) le-am reesalonat... Deci s-a putut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)
Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)