avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces de inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces de inselaciune

Sunt parte vatamata intr-un proces de inselaciune,( art.244 NCP,al.1 din CP,cu aplic. art.41 al.2 din CP din 1968 cu aplic.art.5 din CP.), primul termen fiind in luna noiembrie.
Inainte de a ajunge dosarul in instanta, am fost chemata la Politia care a instrumentat cazul, acolo era si inculpatul care si-a recunoscut fapta si care mi-a returnat o treime din prejudiciul facut. Am fost de acord sa primesc acei bani, dar nu am renuntat la plangerea penala , conditia fiind de a mi se returna si restul de bani. Acest lucru nu s-a intamplat si dosarul a ajuns in instanta.
Intrebarea este: eu trebuie sa angajez avocat?
Ma gandesc ca pe langa suma pe care are sa mi-o mai restituie, sa-i cer si daune morale.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: liligeorgescu67 , utilizator 09:12, 26 Octombrie 2014
Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat pentru ca, cu siguranta, nu va veti descurca singur/a in instanta! Sunt foarte multe "chichite" avocatesti, termene, termeni juridici pe care nu ii stiti si pe care probabil ca nici nu ii veti intelege!
La prima înfățișare nu este necesar să aveți avocat. Acum conform N.C.P. părțile se pot împăca și la infracțiunea de înșelăciune și dacă vă dă restul de bani, atunci scăpați de o cheltuială în plus, dacă în schimb refuză să plătească și invocă diferite motive, atunci solicitați amânarea cauzei și angajațivă un avocat pentru că așa cum v-a sfătuit și dl. mmoceanu sunt multe chichițe avocățești și riscați să pierdeți
Nu este obligatoriu sa angajati avocat dar aveti dreptul de a angaja avocat.
Era bine sa o faceti pana se trimite dosarul la instanta vis-a-vis de avocat daca vreti si daune...
Insa, este bine sa stiti ca nu prea se acorda daune morale in astfel de cazuri...
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul mincinos bunicumiki bunicumiki Bună ziua ,am nevoie de un raspuns . Deci , într-un dosar civil privind un împrumut de 25000 euro (inexistent în realitate-neexistând martori s-au vreun ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv reziliat - recuperare bani mangyi mangyi Buna ziua. Am o problema la care am nevoie de un sfat: In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Partaj ansawy ansawy buna ziua.am o nelamurire,am fost la un avocat pt a incepe actiunea de partajare de bunuri si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc o taxa de 11 ron la ... (vezi toată discuția)