avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru PFA care presteaza servicii pt. o ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru PFA care presteaza servicii pt. o firma din Norvegia

Buna ziua,

As dori sa stiu daca/cand sunt obligat sa platesc TVA ca PFA. Voi presta servicii IT pentru o firma inregistrata in Norvegia. Estimez o cifra de afaceri de 35-45.000 EU/anual.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rusualexandru , utilizator 12:46, 28 Octombrie 2014
Pentru prestarea de servicii intracomunitare trebuie sa va inregistrati in ROI si ca platitor TVA pentru traanzactii intracomunitare conform art 153 indice 1 Cod Fiscal.Daca firma este platitoare de TVA trebuie sa va comunice obligatoriu adresa sediului social,respectiv Codul de TVA iar dvs veti facture fara TVA.
Daca este neplatitor TVA atunci va trebui sa facturati cu TVA
Multumesc pentru raspuns. Norvegia nu este in UE, se aplica aceeasi regula?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor inracomunitari - firma neplatitoare de tva Irisz67 Irisz67 Am o firma neplatitoare de TVA (cu cifra de afaceri sub 35.000 EUR) care efectueaza servicii de intermediere (sume infine, 200 lei/luna) carte un agent ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)