avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitarea folosintei autoturismului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitarea folosintei autoturismului

1.Pentru autoturismele pentru care “patronii” nu intocmesc foi de parcurs costul combustibilului si intretinerii este deductibil in proportie de 50 %.
2.Folosirea cu titlu gratuit a autoturismului este venit impozabil cu un procent de 1,7 pe luna din valoarea de intrare a acestuia proportional cu numarul de kilometri efectuati in interses propriu.
Acest lucru implica insa neaparat intocmirea foilor de parcurs.
-Intrebare 1: Aplicarea prevederilor de la punctul 1) exclude aplicarea prevederilor punctului 2) sau se plica abbele prevederi.(desi raspunsul este previzibil as vrea totusi parerea dvs)
-Impozitarea folosintei se face in statul de salarii.
-venit din salarii 3600 X16 % = 576 lei impozit si un rest de plata de 2525 lei
-folosinta autoturism 250.000lei (VI) X 1,7 % = 4250 lei impozit
Insumand cele doua impozite rezulta un impozit total de 4826 lei depasind practic restul de plata ba chiar ar rezulta o imputatie lunara de 2301 lei.
-Intrebare 2 : Este corect calculul de mai sus ?
-Intrebare 3: Daca patronul nu este si salariat impozitarea ar trebui facuta prin declaratia anuala de venit ?
( In acest caz cum ar trebui procedat ca impozitarea sa fie lunara ?)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 23:43, 24 Octombrie 2014
venit in natura = 250.000 x1.7% x KmInteresPersonal / KmTotali (adica proportional interes personal)
impozit = venit in natura * 16%

In ex. dv., acel 4250 era venitul in natura la care s-ar fi aplicat 16%, dar in ipoteza ca a folosit masina NUMAI in interes personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism pe microintreprindere svstrategicteam svstrategicteam Buna ziua. As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. O microintreprindere neplatitoare de TVA vrea sa achizitioneze un autoturism ce va fi folosit de ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare drepturi de autor NICOLAE SILADE NICOLAE SILADE Buna ziua, As dori sa stiu daca drepturile de autor se impoziteaza sau nu, iar daca da, de la ce suma? Din cate stiu de la altii, drepturile de autor in ... (vezi toată discuția)