avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile comune si vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile comune si vecinii

Buna ziua,

Puteti sa-mi suneti cum poate fi reglementata situatia spatiilor comune intr-un imobil cu putini proprietari care nu reusesc sa se inteleaga nicicum?
Inteleg ca nu exista lege care sa reglementeze destinatia spatiilor comune, iar legea bunului simt nu functioneaza. Cum se poate proceda? Cum ii determini pe niste vecini, care isi muta toate bagajele la parterul blocului, unde locuiesc alti proprietari,sa nu blocheze spatiul si sa-si duca bagajele la ei pe etaj, in situatia in care ignora toate invitatiile civilizate de a face acest lucru?
vreau sa mentionez ca nu ne-am constituit in asociatie de proprietari si fiecare are senzatia ca are dreptul sa faca orice, considerandu-se mai proprietar decat ceilalti.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: atakiki , utilizator 20:43, 27 Octombrie 2014
tarkan a scris:

Cauciucurile sunt de iarna, sau nu? Ca acum incep sa le schimbe, deci iar va fi vanzoleala mare pe la dvs... :)

fiecare cu ce-l doare ! si mai ales ca a inceput sezonul , ati putea scoate ceva bani pe ele , fie ele si de vara .
Ar fi mai bine sa infiintati aceasta asociatie de proprietari pentru care aveti nevoie de acordul scris a jumatate plus unu din numarul total al proprietarilor. In mod normal spatiilor comune nu li se poate schimba destinatia fara acordul locatarilor. Incercati sa vedeti daca sunt majoritari cei care sunt deranjati de aceasta situatie si organizati macar o sedinta in care sa le comunicati nemultumirile. Mi se pare corect asa.

Cititi legea 230/2007 ca sa aveti o idee despre ce avantaje aduce o asociatie de proprietari.
Vedeti si art. 12 alin(2)
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Bafta si rabdare multa!
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat
Hai ca asta tare. Cum sa vina vecinii de la etaj sa mi aduca deseurile lor la usa mea s au pe colidorul unde locuiesc? Daca nu iteleg de vorba buna, Faceti o sesizare scrisa la sanepid , spuneti ca nu puteti sa tineti curat pe colidorul unde locuiti si ca duceti o lupta cu gindacii aceia scirbosi, apoi la Politia locala , la fel sesizare scrisa ,consider ca fac cu intentie si vor primii amenda pentru depozitarea obiectelor caznice si ce mizerii mai au in locuri ne permise adica palierul dumneavoastra s au etaj. Sa va arate de fata cu Politia unde scrie acolo pe palier> DEPOZIT MARFA SH ! Va garantez succesul !
Va multumesc tuturor pentru recomandari. As vrea sa va spun ca eu am trait 33 ani intr-un bloc din Bucuresti si nu am trait ceea ce traiesc acum; de cativa ani m-am mutat in acest imobil, cu o curte interioara destul de mica si cu putini proprietari, in care cam fiecare face ce vrea. S-a pus si problema infiintarii asoc de proprietari. Nu se doreste pe motiv ca ar creste costurile cu intretinerea. Mi-au facut gratar la 1,5 m de geamuri, fara sa ma anunte mai bine de jumatate de an, mi-au inundat casa cu rahat, pentru ca nu avem canalizare. Sa nu va imaginati ca cineva a recunoscut ca e vinovat, ca am primit scuze sau ca am primit bani de reparatii din fond. Nu, le-am suportat din buzunar. Parterul s-a ocupat de niste camine in curte, ca sa ne ferim casele, parterul a refacut soclul, parterul da zapada din curte. Nu am facut reparatii in exterior doar din banii nostri, dar ce folos daca acesti oameni nu-si amintesc d ecurte decat ca sa se relxeze. Si multe, multe altele, pe care nu le trateaza cu seriozitate, pentru ca nu sunt in locul meu. acum ne luptam, eu si vecinii din fata, sa-i facem sa inteleaga ca la parter nu e depozit. La etajele superioare stau ghivece cu plante, la noi, tot felul de lucruri. m-au fortat sa-mi inchid balconul, pentru ca, desi au la 2 m un foisor cu masa si scaune, imi lasa pe balcon scrumiere pline de chistoace, pungi, ustensile de gratar, unelte de gradinarit etc. de aceea va ceream un sfat legal, pentru cu nu merge cu vorba. E prea multa nesimtire, iar eu m-am saturat sa le tot fac observatie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit cristinel_20052005 cristinel_20052005 Buna ziua As dori sa stiu al cui este spatiul de sub balconul de la parter, balcon construit deja, doar ca mai este spatiu sub el si as vrea sa il inchid si ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, ... Olivian Serban Olivian Serban Buna ziua, Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, legata de balustrada (etaj 1). Unul dintre vecini, a venit la mine, intr-un mod destul de ... (vezi toată discuția)