avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort, daune morale
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort, daune morale

sotia a plecat din domiciliul conjugal unde locuiam cu parintii mei in urma unor discutii privind infeidelitatea mea. in prezent locuieste in alta localitate si dorim desfacerea casatoriei dar conditia ei este sa i platesc daune morale. mentionez ca bunuri pe numele meu am doua masini dintre care una i am dat o ei. ea are casa la parintii ei dar a preferat sa stea cu chirie. si inca ceva ...ea a plecat de acasa fara sa mi spuna. eu nu pot cere daune morale ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
genarino, utilizator
Dacă doriți un divorț care să se dsfășoare rapid și în condiții de confidențialitate, puteți alege procedura desfacerii căsătoriei prin acordul de mediere.În acest sens, vă adresați unui mediator.În procedura medierii vă puteți înțelege asupra tuturor aspectelor, inclusiv asupra unor potențiale daune morale plătite de unul dintre dvs. sau de ambii.
Dacă nu ajungeți la consens, în procedura judecătorească a divorțului sunt necesare costuri mai mari decât în mediere, din punct de vedere al timpului necesar soluționării, acesta este îndelungat, totul se desfășoară în mod public și sunt necesare probe privind vinovăția soțului pârât.
Daune morale puteti cere / obtine (si dvs. si ea) numai pentru repararea unor suferinte dovedite si cauzate de comportamentul celuilalt. Nu stiu ce suferinte morale invoca ea, dar dvs. numai pentru ca a plecat din domiciliu, nu cred ca puteti dovedi vreun mare prejudiciu moral.
sotia cere daune morale ptr ca in timpul casatoriei crede ca a fost inselata dar niciodata nu a adus discutia pana nu a parasit domiciliul, asta dupa 24 ani de casnicie , mentionez ca a plecat de buna voie
Nu cred ca pt asa ceva va primi daune morale. E nevoie de mai mult de cat de o simpla presupunere. La un mediator veti rezolva cinflictul rapid, elegant si in conditii de confidentialitate.
Argumentele in stabilirea culpei dvs. trebuie sa se refere prejudiciul creat la desfacerea casatoriei, motivatie care cred ca se va baza pe infidelitatea dvs.
Nu este suficient ca doamna sa afirme ca a fost inselata, ci trebuie sa demonstreze cu martori ori inscrisuri, fapta de care va acuza.
Fireste ca si dvs. puteti solicita daune morale pentru ca doamna a parasit domiciliul conjugal, dar la fel ca si dansa, va trebui sa demonstrati ce suferinta deosebita/durere speciala, a fost cauzata prin aceasta actiune. Nu cred ca neparticiparea la cheltuielile casei va fi un argument suficient pentru ca dvs. sa primiti daune.
Oricum trebuie sa stiti ca daca nu incercati mai intai calea amiabila, instanta poate acorda despagubiri numai daca divortul se desface din vina unuia dintre soti, ceea ce inseamna ca in instanta este exclus un divort din vina ambilor, daca unul dintre soti doreste daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Divort cu cerere daune morale Loredanamon87 Loredanamon87 Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura solicitarii daunelor morale in caz de divort, ce documente trebuie sa depun si cam cat m-ar costa o astfel de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului poate fi motiv de actiune in instanta? anicka2013 anicka2013 Buna seara. As avea nevoie de un sfat.Sotul a parasit domiciliu comun, apartament cumparat imprauna pe timpul casatoriei, insa el nu are in buletin domiciuliu ... (vezi toată discuția)