avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... C o n c r e t - ce trebuie sa faci ptr a scapa cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

C o n c r e t - ce trebuie sa faci ptr a scapa cu viata si sa poti traii in liniste ?!

ce trebuie sa faca o mama care isi iubeste copilul sa aiba o viata normala , fara a se simti urmarita tot timpul , ce trebuie sa faca o mama care vrea sa se inteleaga cu tatal copilului insa copilul ei este martor de 3 ani la batai, injuraturi, amenintari cu moartea, santajul tatalui toate indreptate impotriva mamei ?

ne-am despartit , ok ... nu am nimic cu el , nu are nimic cu mine .. nu ii vorbesc si nu ma intereseaza ce face si cu cine - tot ce conteaza pentru mine este cel mic !

copilului nu ii vorbesc de rau tatal insa cel din urma este motivul pentru care daca cel mic greseseste la gradi este etichetat "vine din familie dezorganizata/ a fost martor la batai si de aia este asa .." daca merge la psiholog si face psihoterapie ptr ca nu mai putea sa ii spun ca eu si tati ne jucam cand sarea sangele din gura mea sau nu puteam respira pentru ca eram stransa de gat tot eu sunt de vina ca nu am stiut sa il protejez?!

am sperat ca o data cu trecerea timpului ne va lasa in pace si vom reusi sa ne intelegem si sa avem o relatie care sa fie in interesul celui mic (l-am chemat la serbari, sedinte si l-am tinut la curent cu toate activitatile extra ale celui mic - inot, tenis,engleza)insa nu a fost asa ...

in timpul programului neglija copilul oferindu-i copilului o alimentatie necorespunzatoare (carnati, cremvusti, salam, sarmale, popcorn si multe, foarte multe dulciuri) , nu il imbraca si il aducea bolnav si cu febra(actele medicale sunt martori ai neglijentei tatalui ) aproape de fiecare data cand il lua , il faceam bine si din nou se imbolnavea si tot asa ..

acum am fost din nou agresata si asta credeti ma in cateva minute(2-3 min) mai exact am fost snopita in bataie ... nu mai suport si nu mai pot indura , traiesc cu frica in san ca imi va da foc,ca ma mutileaza sau mai stiu eu ce ii trece prin cap ptr ca ultima plangere ptr batai (3 certificate medico legale) , furt si amenintari am retras-o fiind amenintata ca nu voi mai vedea niciodata copilul !!! stau singura cu cel mic si nu prea am pe cine conta ( rude, frati...) si el stie asta ...

duminica 19.10., a folosit drept pretext aducerea celui mic la domiciluil meu cum spune hotararea si pentru ca a fost nevoit sa vina cu executorul ptr ca cel mic refuza sa mai aiba contact cu el si a platit "bani grei " m-a amenintat ca intra peste noi si imi da foc, m-a imbrancit si mi-a strivit piciorul ..repet in cateva secunde, secunde in care nici nu am stiut ce m-a lovit ! noroc ca cel mic era la lift si nu a observat nimic decat l-a auzit ca ma injura insa fiind ceva deja normal nu a reactionat ..

in tot timpul de la stabilirea programului de vizita cand venea sa ia copilul eram insotita de prietena sau vecin ( care a fost martor si pe care cand am depus plangere l-am rugat sa nu mai mearga sa depuna marturie cu ce vazuse ca imi era teama ptr cel mic..) acum 2 saptamani s-a luat de prietena mea , a tipat la ea si a interogat-o ca de ce a venit iar cand i-a spus ca a venit sa nu mai dea in mine si sa am martor mi-a facut scandal ( fara a ma mai lovi insa) ...

vreau sa ne lase in pace , sa pot creste si educa in liniste puiul de om pe care mi l-a dat bunul dumnezeu sanatos , nu ma opun sa vina sa il vada insa cel mic numai cand ii aude numele tremura - cand l-a luat vinerea trecuta l-a mintit ca are jucarii si l-a tinut 2 zile numai la calculator si nu mai spun ce i-a dat sa manance - cand a venit copilul acasa era extenuat!

copilul este deja foarte destept, nu il poti minti iar eu nu vreau sa il mint ptr ca vreau sa avem o relatie bazata pe incredere - m-a certat ca l-am mintit ca are jucarii si ca il aduce tot vineri acasa dupa ce ia jucarile si sta doar un pic acolo si mi-a spus printre lacrimi ca tatal lui l-a mintit si i-a luat telefonul cand imi spunea sa vin sa il iau ca sa nu mai vb cu mine si mi-a inchis telefonul, mi-a rasuns la telefon abia cand cel mic a promis ca nu mai pleaca ... trauma copilului cine o vede , cine plateste pentru suferinta copilului ? de ce nu poate respecta copilul asa cum cere el sa fie respectat ?

copii din ziua de azi sunt obligati ca niste animale sa mearga cu niste asa zisi tati iar la locul in care aceastia isi au locuinta cine supravegheaza ?
am mers la protectia copilului si urmeaza sa fac o cerere pentru consiliere psihologica a celui mic sa vedem ce mai spune instanta cand va vedea in ce hal mi-a adus copilul un om caruia i se dau drepturi insa de obligat nu este obligat sa faca si sa respecte nimic !

vreau sa vina sa il vada , sa se joace, sa iasa in oras si sa simt ca nu este in pericol atunci cand este langa noi si langa copil cel mai important !

vreau sa inaintez cerere pentru stabilirea unui alt program insa nu stiu cum sa procedez si cum sa motivez / avand dosar pentru violente, amenintare si furt pot oare cere custodie comuna ?

vreau sa cer majorarea pensiei alimentare, momentan acesta ii pune banutii celui mic 800 ron/luna insa la partaj arata niste venituri de 8.000 ron +alte sporuri si drepturi de autor cum trebuie sa procedez /motivez ?

as vrea sa merg cu cel mic la disneyland paris insa fostul sot nu doreste sa ne lase sa iesim din tara - pot cere in cererea de schimbare program vizitare si acest lucru? nu vreau sa fug din tara asa cum spune el !!!

va rog sa ma iertati daca am scris prea mult insa ma simt la capatul puterilor si nu mai stiu cui sa cer ajutorul si unde sa gasesc un sfat , o vorba buna ..

va multumesc mult tuturor si va doresc sanatate si liniste, multa liniste !
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 19:27, 25 Octombrie 2014
pensia alimentara se poate cere in instanta si este un sfert din veniturile periodice ale tatalui. Celelalte probleme nu cred ca se pot rezolva pe cale juridica: daca tatal nu vrea sa isi vada fiul, sa isi petreaca timpul cu el si in general sa fie un tata bun, nimeni si nimic nu il poate obliga. Este un tata denaturat si cu asta am terminat. Este vorba despre moralitate iar in acest domeniu avocatii nu va pot ajuta. CU pensia alimentara insa da.
Doamna solicitati un ordin de protectie. Nu mai lasati copilul la program la o astfel de bestie de-i zice tata! Comportamentul se invata, desi instantele nu prea par a intelege acest lucru elementar. Copiii invata prin imitatie. Daca instantele i-au dat in aceste conditii program de vizitare fiti dvs cea cu scaun la cap si nu mai lasati copilul la el!
interventie moderator
@brokenangel, nu mai deschideti subiecte noi pe aceasta tema, continuati una din discutiile incepute pe acest subiect, multumesc.
Doamna, am urmarit cu regret si uimire si mesajele dvs. anterioare.
Din ce scrieti acum, in opinia mea trebuie sa va luati gandul de la o relatie normala intre copil si tata, si trebuie sa va concentrati pe obtinerea incredintarii copilului numai catre dvs. Poate nu acum, azi - maine... Dar trebuie sa adunati dovezi si sa incercati incredintarea exclusiv dvs.
Vad in mesajul dvs. o atitudine ambivalenta intre a dori intreruperea relatiilor intre copil si tata (pe buna dreptate) si dorinta ca tatal sa se comporte normal, ca un parinte (cred ca asta nu este posibil si trebuie sa renuntati definitiv la aceasta nadejde si sa va comportati ca si cum asa ceva nu se va intampla niciodata).

Cum am mai spus, dvs. aveti nevoie de ajutor. Va implor, cautati un ONG care se ocupa de cazuri de femei care au fost victima a violentei. Nu sunt la curent cu activitatile acestora, dar pare un punct bun de inceput pentru dvs., mai ales ca si consiliere juridica (inclusiv sfaturi practice despre cums a obtineti dovezi despre ce se intampla). Mai apoi, un grup de sprijin ar fi bun.

Oricum, aveti nevoie de avocat de cursa lunga, cu acest scop: sa scapati dvs. si copilul de dement. Asta ar presupune demersuri juridice constante: cerere de interdictie, plangeri penale pentru amenintare, loviri si vatamare + ajutor la politie / parchet ca sa avanseze plangerile penale, opozitie la executarea silita. Asta pe langa modificarea de program, majoarea de pensie, partaj, si ce mai aveti in curs. Eforturi dedicate exclusiv protectiei dvs. si a copilului.

Teoretic, fiind situatia asa de grava, aveti un cadru teoretic care va protejeaza, dar aveti, din pacate, de munca pana acolo.

Din pacate dvs. sunteti prea afectata de evenimente ca sa puteti face, in mod coerent ci concentrat demersurile formale de care aveti nevoie, de aceea insist ca aveti nevoie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vacanta / custodie comuna / obligatii brokenangel brokenangel Va rog spuneti mi daca pot in conditiile custodiei comune sa cer in timpul petrecut la tata sa stiu urmatoarele(durata, mijloc transport, locatie cazare, meniu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - va rog din suflet ajutor!!! brokenangel brokenangel Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba \\" mami ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului ?! brokenangel brokenangel Cand un copil refuza categoric sa mearga cu tatal in zile in care acesta are program stabilit ce se poate face? Copilul plange,urla, teemura si spune ca ... (vezi toată discuția)