avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie CIC dupa incetarea suspendarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie CIC dupa incetarea suspendarii contractului

Buna seara,

Am intrat in CIC la inceputul lunii ianuarie 2013 si am optat atunci pentru 1 an. Am specificat de atunci ca sotul nu va sta acasa ultima luna.
Pe 25 august(inainte cu 2 zile de a implini copilul 11 luni) am inceput serviciul si am depus dosarul de stimulent.
Pentru luna august am primit integral indemnizatia si ma asteptam sa primesc o instiintare ca trebuie sa returnez diferenta de bani (de pe 26-31 august cand deja eram la serviciu).
In schimb, eu am primit si pentru luna septembrie indemnizatia, insa aici nu am mai primit toata suma. Aici pare sa fie pe 3 sferturi de luna plata.

Ma intreb daca este o eroare de plata si va trebui sa returnez aceti bani sau daca se considera ca desi sotul a refuzat sa stea o luna, fiindca indemnzatie este pentru 12 luni, primesc eu banii in locului lui.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: roxxy_daniela , utilizator 19:41, 25 Octombrie 2014
Este cel mai probabil o eroare.
Daca sotul indeplinea conditiile sa intre in cic de o luna, dar nu a intrat, nu aveati cum sa primit dvs. banii integral.
Sotul dvs indeplinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC?
Sotul indeplinea conditiile insa nu a vrut sa stea acasa o luna.
In acest caz, probabil este o eroare a celor de la AJPIS sau poate dosarul dvs de stimulent nu a fost luat in considerare.
Am presupus ca dosarul de stimulent a fost luat in considerare din cauza ca pe ultima luna nu am primit suma integral. Am primit pe 3/4 din luna.

Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire stimulent de inserție. e normal să mi se ceară înapoi, deși nu e vina mea că mi s-a acordat? Elisabeta Ciobota Elisabeta Ciobota Bună ziua. Am primit o decizie de la fisc ca trebuie sa returnez banii de stimulent de insertie din luna august 2017 pana în decembrie. Eu am născut primul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil andreea1234567 andreea1234567 buna...va rog daca se poate sa ma lamuriti cu ceva...as vrea sa stiu daca in noua lege privind CIC, in cele 12 luni din 24 in care trebuie sa realizezi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ionut31 ionut31 buna seara, as dori, va rog mult, o lamurire in ceea ce priveste urmatoarea situatie: eu si sotia avem un baietel de 7 luni jumatate, nascut in februarie ... (vezi toată discuția)