avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata Impozite pt incasare din UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata Impozite pt incasare din UE

Salutare .

Ma aflu in urmatoarea situatie :

De cativa ani locuiesc cand in Spania, cand in Franta .... prin Romania doar trec din cand in cand, insa bineinteles, buletinul meu este Romanesc, domiciul in Romania .

Castig bani online dintr-un serviciu de administrare si mai nou primesc facturi de incasare .
(incasez din acelasi loc de ani de zile, nimic nou doar facturile - persoana fizica)

Intrebari :
1. ar trebui sa platesc impozite in romania daca nu prestez activitatea in tara si nu incasez banii in tara ?
2. stie cineva daca si unde ar trebui sa imi declar aceste venituri ?
3. cum pot evita posibilele probleme in caz ca aceste facturi ajung si la statul Roman ?

Multumec mult pentru info !
Cel mai recent răspuns: liviu.v , utilizator 01:32, 27 Octombrie 2014
Din cate inteleg, desi umblati prin multe locuri, rezidenta o aveti in Romania. Referitor la persoanele rezidente, in codul fiscal avem:

ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului
(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:
a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

Deci, trebuie sa platiti impozit in Romania si, asociat acestuia, contributia de asigurari sociale de sanatate, cel putin.
Salutare si multumesc pentru raspuns .

Nu pot sa scap de buletinul de Romania, nu m-ar deranja foarte tare ... dar sigur nu pot sa renunt la cetatenie ..

Am mutatie in Spania de exemplu, dar nu stiu daca ma ajuta cu ceva ... drept urmare sa inteleg ca orice as face nu scap de Romania ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain invitat la finante arad agneska agneska Sant cetatean australian cu domiciliul in Australia si cu resedinta temporara in Romania ( cu buletin temporar valabil un 1 an cu posibilitate de prelungire). ... (vezi toată discuția)
Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit elenadenisa elenadenisa Buna ziua! Am si eu o intrebare, daca nu deranjez. Eu lucrez, din cand in cand, ca freelancer, pentru persoane din afara tarii, desfasurand o activitate ... (vezi toată discuția)