avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa acordate ca si \'bonus pentru atingerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa acordate ca si 'bonus pentru atingerea targetului'

Buna ziua, angajatorul meu acorda un salariu minim pe economie si la atingerea targhetului de vânzări si contracte noi ne mai acorda câteva bonuri. Daca nu atingem targhetul,ramanem cu salariul de baza,iar daca vindem anumite produse fara a fi însoțite de accesorii,suntem penalizați. Pe lângă asta,alte companii cu același profil de activitate(partener/franșiza al unui operator de tel.mobila) își bonuseaza angajații odată la 6 luni cu cate 100-200 de euro pentru promovarea unor teste de verificare a cunostintelor,pe când noi suntem doar penalizați lunar cu cate 50 Ron daca nu le susținem. Informațiile despre bonus le am de la colegi care acum lucrează la alti parteneri,si m-au asigurat ca se acorda si firmei la care lucrez,dar se pierd pe drum. Niciun angajat nu adresează aceste probleme,deoarece este rugat să-și semneze demisia a doua zi. Credeti ca se poate imbunatati situatia daca încerc sa tulbur apele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 26 Octombrie 2014
Fiecare angajat isi desfășoară activitatea in baza unui contract care prevede drepturi si obligati. In cazul in care se depășește cadrul acestui contract, atunci puteti sa va considerati lezat, si sa solicitati sa vi se respecte înțelegerea încheiata. Daca vreți sa încercați sa " Tulburați apele", ar fi bine sa luați in considerare doua aspecte:
1. Sa aveti probe solide in susținerile Dvs.
2. Aceste companii au o armata de angajați care sa le apere interesele, iar daca încercați sa le stirbiti imaginea, fara sa aveti dovezi, s-ar putea sa fiti obligat la plata unor daune.

Da, se poate imbunatati situatia salariatilor daca acestia lupta pentru drepturile lor.
Nu va luati dupa aspecte de genul ca au o gramada de avocati si o sa va faca viata un calvar. Marea majoritate a litigiilor sunt castigate de salariati si nu de angajatori.
Problema cea mai mare este ca eu bănuiesc ca acele bonuri pe care noi le primim ar fi trebuit sa fie oricum repartizate fiecărui angajat in funcție de nr de zile lucrate,insa noua ni se dau sau nu in funcție de rezultate. Sunt prezentate ca un bonus,insa la alti parteneri sunt acordate normal,bonusul fiind un adaos la acele bonuri.
Normele de aplicare a Legii 142/1998 :
Art. 2 - Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;

b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;

c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au taiat bonurile de masa vasileconstantin vasileconstantin Buna ziua, sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de ... (vezi toată discuția)
Anulare bonuri de masa cbrescan cbrescan As vrea sa stiu, va rog, daca angajatorul are dreptul sa decida ca de la 1 al lunii urmatoare nu mai da unui angajat bonuri de masa? Mi s-a intamplat mie iar ... (vezi toată discuția)
Bilet de voie/penalizari CipP89 CipP89 Buna ziua! 1. La firma la care lucrez de 1 an de zile(privata)..in fiecare zi in care ma invoiesc,completand biletul de voie..imi ia orele respective din ... (vezi toată discuția)