patrascu razvan a scris:
In mod normal durata este data in functie de complexitatea cauzei; dupa inceperea urmariri penale "in rem" in scopul urmaririi penale"in personam" se efectueaza acte de urmarire penala gen: audierea persoanei vatamate, a partii civile si a partii responsabile civilmente, a martorilor, recunoasteri in grup, confruntari, reconstituiri, metode speciale de supraveghere etc.
Multumesc d-le av. Patrascu Razvan, poate ca d-stra cunoasteti mai bine procedura unei cercetari de urmarire penala, insa obiectez la faptul ca odata ce actiunea de urmarire penala e in sarcina procurorului, nu cred ca confruntarile sau reconstituirile le aplica procurorul. Cu alte cuvinte, procurorul doar aduna probe si audiaza martori, suspecti, parti vatamate, iar la urma intocmeste rechizitoriul, iar in instanta exista confruntari si reconstituiri.
Nu stiu daca procurorul cheama la audiere pe partile suspecte si partile vatamate in aceeasi zi in biroul sau pentru a audia si a ii pune fata-n fata pentru confruntari. Asta doar instanta poate hotari confruntarea, nu si procurorul.
Scuzati-ma ca am obiectat, dar mi-am spus parerea si ceea ce cunosc, cu toate ca nu sunt asa de priceput ca d-stra.