avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare padure fara a fi declarat toti mostenitorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare padure fara a fi declarat toti mostenitorii

buna ziua, ma intereseaza calea de urmat pentru a recopera o parte din padurea care a fost retrocedata unchilor mei, acestia nedecalarand faptul ca tatal meu ,care la momentul punerii in posesie era decedat, ar avea mostenitori. as dori sa stiu cui sa ma adresez pentru a putea incepe un proces sau o retrocedare in mod egal a padurii, pentru ca la momentul actual eu nu detin nici un metru patrat din aceasta
Cel mai recent răspuns: CRISTIANBOBO , utilizator 20:20, 30 Octombrie 2014
Era necesar sa formulati cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in termenele prevazute de legile fondului funciar.
Doar unchii dvs. au formulat cerere, astfel ca doar ei sunt beneficiarii padurii. Nu aveau obligatia de a declara si alte persoane.
am inteles, problea este ca padurea a fost restituita in urma unui proces cu statul sau romsilva in care au fost adusi martori mincinosi spunand ca sunt singurii mostenitori si ca unul dintre copii unchilor s-a declarat ca fiind frate al acestora. mai exista vreo cale de atac in aceasta situatie?
Au dat in judecata cei care au depus cereri,deci ....
In situatia in care veti solicita anularea titlului de proprietate pe motivele invocate acum (martori mincinosi, copilul unchilor mincinos), se va verifica in primul rand daca dvs ati facut cerere de reconstituire. Se va constata ca nu ati formulat si se va respinge actiunea ca lipsita de interes sau pentru lipsa calitatii procesuale active.
Deci nu aveti ce sa mai faceti acum.
Nu este chiar asa d-na avocat. Daca cei care au notificat probabil cf legii 10/2001 sunt rude cu tatal defunct al lui CRISTIANBOBO atunci ar fi trebuit sa-si justifice pretentiile printr-un certificat de mostenitor ( sau la depunere chiar certificat de calitate de mostenitor ) are daca ar fi omis pe toti mostenitorii sau persoanele cu calitate de mostenitor atunci este un fals prin omisiune si poate fi atacat.
Daca cota de mostenire mentionata in certificat nu este integrala asupra imobilului , atunci cf art.4 din Legea 10/2001 , se putea revendica numai cota aferenta.
Cred totusi ca pt CRISTIANBOBO ar fi mai utila o negociere cu unchii sai pt ca anularea deciziei de restituire nu i-ar aduce folos.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Legile fondului funciar si mostenirea padurims padurims As vrea un raspuns in legatura cu urmatoarea situatie: - Pe baza Legii 247/2005 mi s-a reconstituit dreptul de proprietate dupa un unchi asupra unei ... (vezi toată discuția)