avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare padure fara a fi declarat toti mostenitorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare padure fara a fi declarat toti mostenitorii

buna ziua, ma intereseaza calea de urmat pentru a recopera o parte din padurea care a fost retrocedata unchilor mei, acestia nedecalarand faptul ca tatal meu ,care la momentul punerii in posesie era decedat, ar avea mostenitori. as dori sa stiu cui sa ma adresez pentru a putea incepe un proces sau o retrocedare in mod egal a padurii, pentru ca la momentul actual eu nu detin nici un metru patrat din aceasta
Cel mai recent răspuns: CRISTIANBOBO , utilizator 20:20, 30 Octombrie 2014
si daca padurea dobandita in urma unei marturii mincinoase si a falsului in declaratii atunci nu e normal sa se piarda si dreptul de proprietate datorita faptului ca a fost dobandita in urma unor infractiuni?
E vorba de declaratie in fals prin omisiune la notarul care a emis certificatul de mostenitor

sau certificatul de calitate mostenitor depus la comisia privind fondul funciar.

Daca veti reusi in instanta sa anulati certificatul la o ulterioara revizuire vor pierde partea de

mostenire a tatului dvs. asa ca bazandu-va pe acest rationment ati putea 'negocia' cu unchii

dvs.sa va cedeze partea de padure pt care ati avut drept.

Cam asta ar fi rationamentul. Negocierea ar putea fi facuta si prin apelarea unui negociator,

institutie legala la ora actuala.

Oricum, ar trebui sa verificati daca suprafata revendicata si atribuita prin hotararea

judecatoreasca nu a fost deja micsorata cu cota de proprietate de care discutam. Pentru

asta ar trebui sa aveti o copie dupa titlul cu care au revendicat, adica certificatul de

mostenitor depus la dosarul cauzei.
Costiff a scris:

Toate legile pe care le enumerati ca fiind aplicabile necesita dovedirea titlului prin certificat de mostenitor asa ca hotararea este atacabila prin prisma dovedirii falsului. Ideea e ca legislatia a fost conceputa astfel ca totul sa stea in mana autoritatilor locale si la bunul plac al unor functionari publici.

Unde scrie asa ceva? Eu stiu ca legile fondului funciar permit ca dovada calitatii de mostenitor sa se faca cu acte de stare civila. (certificate de nastere, casatorie, etc.) In niciun caz nu s-a impus necesitatea prezentarii unui certificat de mostenitor.
CRISTIANBOBO a scris:

si daca padurea dobandita in urma unei marturii mincinoase si a falsului in declaratii atunci nu e normal sa se piarda si dreptul de proprietate datorita faptului ca a fost dobandita in urma unor infractiuni?

Ar fi posibila revizuirea sentintei judecatoresti, ceea ce presupune ca procesul se va rejudeca. Iar cu ocazia rejudecarii se vor administra alte probe si sa se castige iarasi procesul, deci nu e obligatoriu sa se piarda dreptul de proprietate.
Si se mai pune o problema: Cine formuleaza cererea de revizuire? Dvs nu puteti, pentru ca nu ati fost parte in proces. Si nici nu era obligatorie citarea dvs in proces, din moment ce nu ati formulat cerere de reconstituire.
bun. atunci eu o sa fac o sesizare pentru fals in declaratii si a unei marturii mincinoase si atunci daca se va pierde dreptul de proprietate o sa solicite si eu acest drept. cred ca tre sa existe o lege care se fie corecta. din moment ce actualii posesori vor fi condamnati tocmai pentru faptul ca au dobandit un bun care nu le revenea in totalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Legile fondului funciar si mostenirea padurims padurims As vrea un raspuns in legatura cu urmatoarea situatie: - Pe baza Legii 247/2005 mi s-a reconstituit dreptul de proprietate dupa un unchi asupra unei ... (vezi toată discuția)