avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bani perceputi ilegal pentru parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bani perceputi ilegal pentru parcare

In fata blocului este o parcare marcata si numerotata insa fara placute inscriptionate cum ca parcarea este interzisa sau inchiriata ADP.
Problema este ca presedintele scarii in care locuiesc imi percepe bani pentru a parca pe unul dintre locurile mentionate mai sus, pe motiv ca parcarea este proprietate privata si ca el trebuie sa-i dea aceste sume proprietarului terenului.
Este posibil ca pamantul din fata blocului sa fie proprietate privata? Intreb pentru ca sunt de parere ca ceea ce se intampla este o inselatorie, locurile respective fiind pe domeniul public din punctul meu de vedere.
Astazi, acesta m-a amenintat ca va chema proprietarul terenului cu actele ca sa-mi ridice masina, pentru ca am refuzat sa-i mai platesc “taxa”. Poate fi ridicat un autoturism de pe un loc de parcare marcat si numerotat, fara ca acesta sa aiba inscriptii clare cum ca ar fi proprietate privata sau inchiriat ADP?
Cum ar trebui sa procedez pentru a scapa de presiunile acestui individ?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:33, 29 Octombrie 2014
Puteti cere informatii de la ADP de unde apartineti, sa verificati daca exista aceste locuri de parcare. Masina va poate fi ridicata decat la sesizarea titlarului locului de parcare.
Eu cred ca este abuz.

Ca regula generala nimeni nu isi face dreptatea singur. Daca este intr-adevar proprietate privata si ati incalcat-o trebuie sa se adreseze Politiei din cate stiu eu altfel.

Daca doriti sa scapati de individ asigurati-l ca nu veti mai parca acolo din momentul in care va aparea anuntul pe acel teren ca este proprietate privata. Nimeni nu poate sti ca este proprietate privata daca nu scrie nicaieri si atunci se prezuma ca este spatiu public.
Este posibil ca terenul de sub balcoanele oamenilor, dintre bloc si strada de acces sa fie proprietate privata? Mentionez ca in zona mai sunt doua parcari marcate si numerotate insa au placute ADP.
@ lovy8519

Din cate stiu eu, o proprietate privata trebuie sa fie marcata clar. Nu spuneti in ce localitate domiciliati. Daca ati locui in Bucuresti, v-as recomanda sa trimiteti o scrisoare primarului de sector, pe site-ul primariei, in care spuneti ca vi se cer niste bani, fara chitanta, pentru un loc situat in <dati detalii privind locul, eventual un detaliu de pe Google Maps> si sa va spuna daca este proprietatea ADP. Ceva asemanator trebuie sa exista in toate localitatile.
Nu uitati, plata fara chitanta este complicitate la evaziune fiscala!
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Locuiesc in Bucuresti, Sectorul 5. Parcarea este marcata si numerotata, fara indicatoare de proprietate privata, aceasta fiind revendicata de proprietar, care este altcineva decat presedintele scarii care in aceasta dimineata mi-a ridicat ambele stergatoare si mi-a lovit masina astfel incat sa porneasca alarma. L-am vazut, filmat si am si un martor. Momentan nu am mai parcat acolo si nici bani nu ii mai dau. Desi nu este parcare ADP, pot sa ma adresez in scris primariei de sector?

Alte discuții în legătură

In spatele unui bloc, pe o alee infundata au fost desfintate ... TeoMateo TeoMateo In spatele unui bloc, pe o alee infundata au fost desfintate garaje construite ilegal, iar spatiul a fost amenajat, asfaltat si marcate locuri de parcare ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)
Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)