avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

matusa mea are o fetita din prma ei casatorie si primeste pensie alimentara pentru copil.
Are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care se precizeaza ca pensia alimentara trebuie sa fie de 25% din salariul tatalui. Acum tatal fetitei a initiat un nou proces in care cere sa se micsoreze pensia alimentara pe care o plateste pe motiv ca este prea mare si ca el acum mai are inca 2 copii.
Matusa mea are maine procesul si este in capatul celalalt al tarii si nu se poate duce.
Ce se intampla in cazul asta?


Va multumesc anticipat.
Probabil instanta se va pronunta in baza documentelor existente la dosar.Cuantumul pensiei alimentare se stabileste tinand cont si de ceilalti 2 copii minori.
Este bine ca, totusi, matusa Dvs. sa depuna intampinare, exercitandu-si astfel un drept al sau (dreptul la aparare).
Exista si posibilitatea de a cere amanarea pe motivul angajarii de aparator.
Instanta se va pronunta in lipsa daca a cerut fostul sot.Este posibil sa fie citata,eu zic ca este bine sa pregateasca o intampinare la care sa ataseze o adeverinta cu veniturile realizate in ultimele sase luni si sa le trimita prin posta in doua exemplare pentru dosarul cauzei.
Matusa Dmv ar trebui sa pregateasca o intampinare la care sa ataseze o adeverinta cu veniturile realizate in ultimele sase luni si sa le trimita prin posta in doua exemplare pentru dosarul cauzei.dar trebuie sa ajunga la proces
avand in vedere ca mai sunt si alti copii de crescut, itradevar pensia aceasta de 25% va fi micsorata.este o cerere legala.
Pensia se intretinere , avand in vedere ca exista si alti minori , va fi stabilita la 1/2 (acesta e plafonul legal maximal pentru 3 sau mai multi copii.)Deci , pentru un copil cuantumul pensiei poate atinge 1/6 din veniturile ce au caracter permanent ale tatalui , insa si acest plafon maximal poate fi atins sau nu , in functie de nevoile minorului .Va puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare pensie alimentara mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! am si eu nevoie de putin ajutor... in urma unui divort platesc pensie alimentara. dupa ce copilul a implinit 18 ani m a chemat in judecata pentru a ... (vezi toată discuția)
Doi copii.. pensia impartita sau cum kaa 1 kaa 1 tatal copilului meu are un al bebe. de asta data l+a recunoscut benevol pe al meu nu l-a recunoscut si am facut test de paternitate. instanta a decis o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elenyta 7 elenyta 7 Fiul meu a implinit 18 ani cum poate sa beneficieze in continuare de pensie alimentara.? Ce trebuie sa faca si ce acte ii trebuiesc? Tatal lui mai are un ... (vezi toată discuția)