avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere reincepere activitate dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere reincepere activitate dupa CCC

Buna seara,

Am depus cererea de reincepere activitate din CCC de o luna insa aceasta nu este inregistrata. Am optate pentru ccc pe 12 luni iar copilul implineste 1 an la data de 9 decembrie. Teoretic voi incepe munca in data de 1 noiembrie care va fi sambata.
- cand ar trebui sa se opereze in revisal cererea mea de incetare suspendare contract de munca?
- cum pot verifica daca a fost inregistrata cererea?
- care este amenda ce o primeste angajatorul in cazul neinregistrarii cererii mele?

Multumesc,

Sorina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 27 Octombrie 2014
- cand ar trebui sa se opereze in revisal cererea mea de incetare suspendare contract de munca?

Nu exista un termen expres prevazut in HG nr.500/2012 pentru transmiterea incetarii suspendarii unui c.i.m. ... parerea mea este ca sunt aplicabile prevederile art.4 alin.2 din HG nr.500/2011, in acest sens (completarea si transmiterea sa se faca in termen de 19 zile lucratoare de la data incetarii suspendarii).

- cum pot verifica daca a fost inregistrata cererea?

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

- care este amenda ce o primeste angajatorul in cazul neinregistrarii cererii mele?

Probabil ca la un eventual control,inspectorii ITM pot incadra aceasta fapta la urmatoarele articole din HG 500/2011:
Art. 9. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
.............
c) necompletarea elementelor contractului individual de muncă conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului în termenele prevăzute la art. 4;
....
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
....
b) cele prevăzute la lit. b)-c), cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei;
.....

sau
pot trasa masura transmiterii fara a da o sanctiune

ori
este posibil sa sanctioneze cu avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere decizie incetare cim art 55b Herra_ Herra_ Am obligatia sa transmit decizia de incetare CIM fostului angajat (prin of.postal)?! In cerere a mentionat ca a primit toate drepturile la zi. (aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Transmitere decizie incetare de drept a cim in revisal sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Un salariat a depus o cerere de incetare a raporturilor contractuale precizand ca indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)