Un executorul judecatoresc mi-a trimis o somatie pentru o rovinieta in data de 18.02.2013 pe care nu am platit-o. Luna aceasta (octombrie 2014), mi-a trimis adresa la serviciu pentru recuperarea pagubei.
Avand in vedere faptul ca din februarie 2013 pana in octombrie 2014 au trecut mai mult de 6 luni, executarea nu s-a perimat?
Necunoscand documentele din dosar este hazardat a emite raspuns concret
Perimarea executarii silite este sanctiunea de drept procesual civil care intervine in cazul in care creditorul, din culpa sa, a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii ultimului act de executare silita.
Termenul de perimare incepe sa curga de la data la care executorul a comunicat in scris creditorului solicitarea indeplinirii unui act sau efectuarii unui demers, necesare executarii silite.
Perimarea nu intervine prin simplul fapt al trecerii unei perioade de 6 luni intre doua acte de executare successive, fiind necesar ca executorul sa il fi instiintat in scris pe creditor despre obligatia de indeplinire a unui act sau a unui demers.
Creditorul are posibilitatea de a dovedi ca nu a fost in culpa, chiar daca termenul de 6 luni s-a implinit, iar executorul il instiintase despre necesitatea efectuarii in scris a actului sau demersului.
Consider ca s-a perimat, insa prin interventia perimarii (si a procedurii aferente) nu "scapati" de plata amenzii, ci doar castigati putin timp - rog a se vedea prevederile art 696-698 Noul Cod de Procedura Civila.