avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Un executorul judecatoresc mi-a trimis o somatie pentru o rovinieta in data de 18.02.2013 pe care nu am platit-o. Luna aceasta (octombrie 2014), mi-a trimis adresa la serviciu pentru recuperarea pagubei.
Avand in vedere faptul ca din februarie 2013 pana in octombrie 2014 au trecut mai mult de 6 luni, executarea nu s-a perimat?
Cel mai recent răspuns: cristian1963 , utilizator 09:37, 30 Octombrie 2014
Necunoscand documentele din dosar este hazardat a emite raspuns concret
Perimarea executarii silite este sanctiunea de drept procesual civil care intervine in cazul in care creditorul, din culpa sa, a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii ultimului act de executare silita.
Termenul de perimare incepe sa curga de la data la care executorul a comunicat in scris creditorului solicitarea indeplinirii unui act sau efectuarii unui demers, necesare executarii silite.
Perimarea nu intervine prin simplul fapt al trecerii unei perioade de 6 luni intre doua acte de executare successive, fiind necesar ca executorul sa il fi instiintat in scris pe creditor despre obligatia de indeplinire a unui act sau a unui demers.
Creditorul are posibilitatea de a dovedi ca nu a fost in culpa, chiar daca termenul de 6 luni s-a implinit, iar executorul il instiintase despre necesitatea efectuarii in scris a actului sau demersului.
Consider ca s-a perimat, insa prin interventia perimarii (si a procedurii aferente) nu "scapati" de plata amenzii, ci doar castigati putin timp - rog a se vedea prevederile art 696-698 Noul Cod de Procedura Civila.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silită vartopeanu vartopeanu Buna seara,as vrea să știu și eu când intervine prescriptia executării silite sau perimatea acesteia.Va mulțumesc. (vezi toată discuția)