avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Predare masina de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Predare masina de serviciu

Legal, ce mi se poate intampla daca nu predau masina de serviciu si telefonul si le las unui coleg de serviciu,deoarece eu plec in strainatate pentru 2 saptamani si nu stiu daca ma mai intorc?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 16:01, 27 Octombrie 2014
Va intrebati de exemplu daca colegul are accident si paraseste locul accidentului iar dvs figurati cu acel autovehicul in gestiunea dvs si nu puteti demonstra momentul exact in care ati parasit tara pentru ca ati mers cu masina? sau ce va poate face angajatorul in afara de o cercetare disciplinara?

Sfatul meu este sa il predati inainte ca sa nu aveti surprize.
multumesc pentru raspuns! nu se pune problema.....colegul nu o va folosi decat sa o duca la firma....de fapt ,intrebarea era daca altcineva poate sa o predea la firma in locul meu...
Mai bine discutati cu angajatorul dvs. despre aceasta situatie.

in principiu, un imputernicit de-al dvs poate preda acel bun angajatorului.
Nefiind bunurile dvs ci ale firmei va trebui sa respectati procedura instituita de firma in acest sens. Nerespectarea acestor reguli poate atrage rasp disciplinara si patrimoniala a dvs (in caz de prod unui prejudiciu).
mihaela david a scris:

nu se pune problema.....colegul nu o va folosi decat sa o duca la firma....de fapt ,intrebarea era daca altcineva poate sa o predea la firma in locul meu...

De fapt intrebarea este bine pusa din punctul meu de vedere. Practic dvs doriti sa o predati si sa nu existe probleme ulterior.

Dar cine va poate garanta ca nu va avea loc un accident (sau orice altceva furt, vandalism etc) fara voia colegului si veti fi scoasa tap ispasitor pentru ca directorul nu a apreciat metoda predarii?

Asa cum au precizat si restul colegilor de forum cel mai bine ar fi sa agreati procedura predarii imprealabil. Daca angajatorul este de acord si va da un raspuns in scris (raspuns la email) totul va fi in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara brendissima brendissima Speta este urmatoarea: Salariatul foloseste masina de serviciu pt a se deplasa in weekend. La intoarcere, este insotit si de alte persoane (prieteni), ... (vezi toată discuția)
Predarea lucrarilor la modificarea raportului de servici functionar public Cristina0 Cristina0 Speță: există o decizie a ordonatorului secundar de credite prin care se aproba modificarea raportului de serviciu al functionarului public prin mutarea ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala sau delictuala brendissima brendissima Speta este urmatoarea: salariatul transporta in masina de serviciu, in weekend, alte persoane, desi nu avea voie. In timp ce se odihnea pe bancheta din spate ... (vezi toată discuția)