avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, donatie

Buna ziua..Am si eu o intrebare ...Am primit o donatie (un apartament)de la niste cetateni straini din olanda..eu locuiesc acolo ,acest apartament l-am primit in timpul casniciei mele ,intre timp am divortat si fostul sot cere partaj....Daca apartamentul nu e al meu ,e donat poate beneficia de 50%din apartament?

Bunurile dobandite prin donatie nu sunt supuse regimului matrimonial, asadar, nu trebuie cuprinse in masa partajabila.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Daca v-a donat numai dvs, nu si sotului, nu aveti ce imparti.
Cum adica bunul nu e al dv.? Cam e al dv., primit prin donatie.
Ce anume solicita sotul?
Cum spunea cineva mai sus, daca v-a fost donat dv. exclusiv si nu apare in act altceva, atunci e al dv. si atat. Daca insa apartamentul a fost imbunatatit in timpul casatoriei cu... centrala, calorifere, geamuri noi etc., aceste imbunatatiri (nu orice imbunatatiri, dar o parte din ele) se impart intre soti si, pentru ca cel care nu are imobilul nu-si poate lua in spate un sfert de centrala sau 33% din calorifere, atunci i se datoreaza echivalentul in bani de catre cel care are apartamentul.

Daca exista actiune pe rol si sotul sta in apartament, contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teonicola16 teonicola16 Buna ziua!Va rog ,sa-mi spuneti daca la un apartament primit ca donatie de catre sot se poate trece,cu acceptul lui ca proprietar,si sotia in act. Mai ... (vezi toată discuția)
Cota de 1/2 din imbunatatiri aurel2015 aurel2015 Daca in 2009, in urma unei actiuni de partaj bunuri comune, o parte din casa i-a revenit fostei sotii, eu, acum in 2015 pot sa solicit in instanta sa se ... (vezi toată discuția)
Olanda: drepturile asupra unui apartament dobândit prin donație de unul dintre soți, în caz de partaj. ce aș putea face ca să dovedesc autorităților olandeze că acel apartament este bun propriu? AndreB AndreB Buna ziua, In 2005 eram casatorita si tatal meu mi-a cumparat un apartament din economii proprii , dar la notar am specificat ca tatal meu este procurator de ... (vezi toată discuția)