avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare drept de proprietate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare drept de proprietate...

Buna ziua,
Am inteles ca daca apartamentul (fie intr-un bloc construit de stat, fie intr-un bloc nationalizat) a fost cumparat de chirias in baza legii 112, dreptul de proprietate devine nul in cazul in care imobilul dispare din cauza calamitatilor naturale (cutremur, inundatii, etc.) Adica nu ramai proprietar pe cota parte din amprenta la sol ca cei care au dobandit apartament in acelasi imobil prin cumparare initiala, adica direct de la proprietar cand a fost dat in folosinta sau de la proprietarii care au dobandit apartamentul prin cumparari succesive de la proprietarul initial.
Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine si daca da, care este legea care stabileste acest fapt.

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei) gerox gerox Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , ... (vezi toată discuția)
Lnvocarea uzucapiunii la dobandirea dreptului de servitute de vedere ContSters365386 ContSters365386 Buna ziua, Detin un imobil construit in anul 1914,prevazut,din constructie,cu 2 ferestre spre curtea invecinata.Aceste ferestre sunt evidentiate si in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)