avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare societate dupa dizolvare cf. legii 359
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare societate dupa dizolvare cf. legii 359

am de formulat o actiune pentru initierea lichidarii in cazul unei societati dizolvate la initiativa registrului comertului, pentru nepreschimbarea certificatului de inregistrare.
sunt curioasa care este procedura, daca a lucrat cineva asemenea actiuni.
va multumesc
daca mergi la orc, iti spun, dar informativ asa , ai nevoie de1. bilanţ de lichidare
2. de la bancă certificat că nu are datorie
3. de la finante certificat atestare fiscal
4. codul fiscal original
5. 8. buc timbru fiscal de 1500 lei
6. certificat inmatriculare
7. procura speciala notariala
8. act aditional prin care se modifica statutul

Act aditional privind modificarea statutului, lămureste - mă te rog, care modificare???????
Am incercat eu o asemenea actiune, iar referentii de la ORC m-au sfatuit "amical" sa astept lichidarea si respectiv radierea care se va efectua mai tarziu din oficiu. In caz contrar, ar fi trebuit sa angajez lichidator(care este destul de costisitor). Nu m-am lamurit nici eu daca este obligatorie lichidarea in cazul in care asociatii nu au nimic de impartit si au fost platite toate datoriile catre terti. legea 31/90 nu spune nimic in acest sens.
Nik
si eu sunt in aceasta situatie. practic nimic de facut, doar de asteptat ca onrc sa le dizolve din oficiu.
stiti cumva cam pe la ce an au ajuns? pt ca atunci cand am intrebat eu ultima data se ocupau cu dizolvarea firmelor infiintate in anul 1994:((
pe la sfarsitul lui august ajunsesera la anul 2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Radiere societati comerciale cblanaionita cblanaionita am un srl in brasov care in noile conditii fiscale nu mai poate functiona. am fost la onrc brsdov unde la informatii m-au repezit sustinand ca nu am ce cauta ... (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)