avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua,

Mi s-a dat notificare de concediere pe motiv de desfiintarea postului ocupat si perioada de preaviz de 20 zile. Primele 10 zile cu 8 ore/zi si prezenta la locul de munca si urmatoarele 10 zile cu program de 4 ore/zi nefiind obligat sa ma prezint la munca. Din a 13 zi de preaviz mi-am gasit de munca in alta parte si trebuie sa ma prezint acolo. Ce trebuie sa fac ca sa pot renunta la perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 27 Octombrie 2014
Puteti discuta cu angajatorul sa va accepte incetarea c.i.m. cu acordul partilor cu data respectiva.
Am vorbit cu angajatorul si mi-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia pentru ca altfel nu se poate. Este adevarat?
Nu este adevarat, Codul Muncii prevede la art.55 lit.b si posibilitatea de a se inceta c.i.m. cu acordul partilor.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz . Dar, angajatorul; poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna, daca un angajat doreste sa demisioneze,la zi,poate fi obligat de catre angajator sa ramana in preaviz 15 zile? In perioada de preaviz angajatul va lucra ... (vezi toată discuția)