avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna,
daca un angajat doreste sa demisioneze,la zi,poate fi obligat de catre angajator sa ramana in preaviz 15 zile? In perioada de preaviz angajatul va lucra doar 4 ore pe zi,nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 7 Iulie 2010
1. In cazul demisiei sunteti obligat sa mergeti la serviciu conform programului de lucru (chestia cu 4 ore este valabila numai in cazul concedierii).
2. Angajatorul poate sa renunte, daca vrea, la perioada de preaviz si atunci plecati mai repede.
napoleonul a scris:

Buna,
daca un angajat doreste sa demisioneze,la zi,poate fi obligat de catre angajator sa ramana in preaviz 15 zile? In perioada de preaviz angajatul va lucra doar 4 ore pe zi,nu?
Multumesc.


In cazul demisiei, programul de munca pe perioada preavizului este cel prevazut in c.i.m. .. daca timpul de munca prevazut in c.i.m. este de 8 ore/zi , atunci va lucra tot 8 ore/zi ...

Numai in cazul concedierii angajatul poate lucra 4 ore/zi pe perioada preavizului.
Daca angajatorul nu iti accepta demisia la zi, trebuie sa stai neaparat 15 zile in preaviz?
Nu exista demisie la zi ... Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii.

De ce nu ati solicitat incetarea c.i.m. cu acordul partilor ...art.55 lit.b C.mun. ? In acest caz nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz armaghedon armaghedon Buna ziua, Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o ... (vezi toată discuția)