Am o firma neplatitoare de TVA, si trebuie sa platim o redeventa google in Irlanda.
M-am inregistart in ROI , cf art 153^1 al 1,lit c si 158^2 cod fiscal
1. Daca comunic codul de platitor de TVA extern mai trebuie sa platesc TVA in
Romania ?
2. V-a trebui sa platesc impozit nerezidenti 3%, daca nu-mi prezinta certificatul de
rezidenta fiscala ?
Daca va inregistrati ca platitor TVA atunci facture va vine fara Tva(se aplica masuri simplificare)
Daca societatea din Irlanda nu prezinta certificatul de rezidenta fiscala eliberat de catre autoritatea competenta din acest stat, valabil la momentul realizarii venitului, va revine obligatia de a retine impozit pe veniturile obtinute de aceasta din Romania, in cota de 16%, in conformitate cu prevederile art. 115 lit. d), 116 alin. (1) si (2) lit. d) din Codul fiscal.
Impozitul se calculeaza, respectiv se retine in momentul platii venitului si se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a platit venitul. Impozitul se calculeaza, se retine si se plateste, in lei, la bugetul de stat, la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua retinerii impozitului pentru nerezidenti.