avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... TVA locuinte in rate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

TVA locuinte in rate

Buna ziua,

Am achizitinat un apartament nou in anul 2002 in baza ordonantei 19/1994. Dupa cativa ani a fost modificata rata intrucat s-a introdus TVA pentru locuinte (19 sau 24%). Intrebarea mea este daca nu pot beneficia acum de TVA de 5 % tinand cont ca apartamentul era nou in momentul achizitiei.
Cel mai recent răspuns: CristeaMarian , utilizator 08:31, 28 Octombrie 2014
Legea 571/2003, la art. 140 precizeaza clar cum se aplica cotele de TVA redus.
Legea nu se aplica retroactiv, prin urmare nu poti beneficia de TVA 5%
In acest caz nu este un abuz faptul ca mi-a fost introdus / marit TVA-ul la cativa ani dupa achizitie?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
CristeaMarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

5% tva la locuinte noi. ce inseamna locuinte noi? gabriela.g gabriela.g Buna! am urmarit ceva discutii pe forum referitoare la TVA 5% - pentru locuinte noi. Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna locuinte noi? Prima vanzare cumva, ... (vezi toată discuția)
Tva locuinta noua paduraruciprian paduraruciprian Am cumparat un apartament nou in urma cu 4 ani. Desi poate parea naiv, nu stiu daca a fost cu TVA 5% sau nu. In contractul de vanzare-cumparare nu am nimic ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer recalcularea tva la cota de 5%? rocsmary rocsmary Buna seara, In anul 2002, am cumparat un apartamen in rate de la fostul DAFI/imobiliara. La incheierea contractului de vanzare cumparare am fost obligați, ... (vezi toată discuția)