avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot sa cer recalcularea tva la cota de 5%?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot sa cer recalcularea tva la cota de 5%?

Buna seara,
In anul 2002, am cumparat un apartamen in rate de la fostul DAFI/imobiliara. La incheierea contractului de vanzare cumparare am fost obligați, ambii soți, sa dam declaratie notariala cum ca nu am mai detinut nicio alta proprietate. La calcularea pretului ni s-a aplicat TVA de 19% iar pe parcurs cand s-a marit TVA-ul la 24% ne-a marit si noua si apoi s-a scazut, in functie de legea tva. Intrebarea mea este; in anul 2002 aveam dreptul de a achizitiona casa cu tva de 5% si care este legea? Pot sa cer recalcularea tva la cota de 5%? Mulțumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:21, 24 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota de 5% la locuinte a inceput sa se aplice abia din 2009. ( Codul Fiscal - Legea 571/2003 cu modificarile ulterioare )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva locuinte in rate CristeaMarian CristeaMarian Buna ziua, Am achizitinat un apartament nou in anul 2002 in baza ordonantei 19/1994. Dupa cativa ani a fost modificata rata intrucat s-a introdus TVA pentru ... (vezi toată discuția)
Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)
Impozit/an primit esalonat, neanuntat din timp. Ahile92 Ahile92 Am primit aceasta notificare in posta azi. Ceea ce ma intreb eu acum, de ce nu am fost anuntat din 2010 pana in ziua de azi de acest impozit pe an de care eu ... (vezi toată discuția)