Va rog sa ma ajutati cu unele indrumari/clarificari cu referire la urmatoare speta:
Am derulat o procedura de achizitii publice pe Ordinul 1120/2013 pentru un contract finantat din fonduri europene. La momentul actual suntem la definitivarea contractului in vederea semnarii de catre parti.
Situatia neclara este data de faptul ca Ordinul 1120/2013 te obliga sa incadrezi contractul intr-unul din cele 3 tipuri definite ( furnizare, executie, servicii) in functie de ponderea cea mai mare a componentelelor (echipamente/lucrari/ servicii). In cazul de fata avem o achizitie de panouri fotovoltaice la care se adauga partea de executie lucrari montaj si lucrari de constructie pentru consolidare structura cladire-pe care se vor amplasa panourile, iar contractul a fost incadrat ca si contract de furnizare.
1. Cum pot fi abordate clauzele specifice contractelor de lucrari in cadrul unui contract de furnizare?
2. Pot utiliza in cadrul contractului de furnizare ambii termeni: "furnizor" si executant"?
Spre exemplu, modelul de contract de furnizare foloseste la denumirea partilor termeni precum "Furnizor" si "Achizitor", dar termenii folositi in contractul de executie sunt de "Executant" si "Beneficiar".
3. Clauzele de lucrari pot fi incluse la clauzele obligatorii sau trebuie incluse la clauze specifice, in cadrul contractului de furnizare.
Nu cunosc acel ordin ci doar legea achizitiilor publice. Contractul in sine, clauzele contractuale, nu ar trebui sa puna mari probleme. Fiind contract de furnizare (desi la unele cursuri am auzit si varianta ca ar fi contract de lucrari- daca se cere autorizatie de constructie) aveti ca parti- furnizorul si achizitorul- desi daca scrieti beneficiar nu vad care ar fi problema. Eu zic ca acele clauze de lucrari- montare etc sa le treceti la clauzele principale- obligatiile furnizorului, sa fie detaliate, atat in oferta cat si in contract.