avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de furnizare cu clauze de lucrari
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de furnizare cu clauze de lucrari

Va rog sa ma ajutati cu unele indrumari/clarificari cu referire la urmatoare speta:

Am derulat o procedura de achizitii publice pe Ordinul 1120/2013 pentru un contract finantat din fonduri europene. La momentul actual suntem la definitivarea contractului in vederea semnarii de catre parti.
Situatia neclara este data de faptul ca Ordinul 1120/2013 te obliga sa incadrezi contractul intr-unul din cele 3 tipuri definite ( furnizare, executie, servicii) in functie de ponderea cea mai mare a componentelelor (echipamente/lucrari/ servicii). In cazul de fata avem o achizitie de panouri fotovoltaice la care se adauga partea de executie lucrari montaj si lucrari de constructie pentru consolidare structura cladire-pe care se vor amplasa panourile, iar contractul a fost incadrat ca si contract de furnizare.

1. Cum pot fi abordate clauzele specifice contractelor de lucrari in cadrul unui contract de furnizare?
2. Pot utiliza in cadrul contractului de furnizare ambii termeni: "furnizor" si executant"?
Spre exemplu, modelul de contract de furnizare foloseste la denumirea partilor termeni precum "Furnizor" si "Achizitor", dar termenii folositi in contractul de executie sunt de "Executant" si "Beneficiar".
3. Clauzele de lucrari pot fi incluse la clauzele obligatorii sau trebuie incluse la clauze specifice, in cadrul contractului de furnizare.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 09:35, 28 Octombrie 2014
Nu cunosc acel ordin ci doar legea achizitiilor publice. Contractul in sine, clauzele contractuale, nu ar trebui sa puna mari probleme. Fiind contract de furnizare (desi la unele cursuri am auzit si varianta ca ar fi contract de lucrari- daca se cere autorizatie de constructie) aveti ca parti- furnizorul si achizitorul- desi daca scrieti beneficiar nu vad care ar fi problema. Eu zic ca acele clauze de lucrari- montare etc sa le treceti la clauzele principale- obligatiile furnizorului, sa fie detaliate, atat in oferta cat si in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie achizitii srl finantat de ue padriani padriani Buna ziua, Urmeaza sa infiintez un SRL si sa accesez fonduri europene pentre finantarea activitatii. Firma va fi prestatoare de servicii. O conditie a ... (vezi toată discuția)
Ordin 1120/2013 - achizitii publice beneficiari privati - exceptiile oug 34/2006 mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Ordinul 1120/2013 - privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privati in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale, nu ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru instalare panouri fotovoltaice si pictare pereti? alexgorea alexgorea Ce cod CAEN imi trebuie pentru infiintarea unei firme ce se va ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice si a boilerelor pe baza de lumina soarelui, iar ca ... (vezi toată discuția)