Am castigat prin licitatie un teren si cateva cladiri aflate pe acesta , dar tot pe acel teren se mai afla doua constructii a unei societati in insolventa fara ca acea societate sa aiba drept de proprietete pe terenul de sub cele doua constructii.
Cum pot sa scap de acele constructii sau care ar fi ststutul lor?
Statutul -juridic- al acelor cladiri va fi stabilit in cadrul procedurii de lichidare.
Ca regula generala, avand in vedere dispozitiile art. 237 alin, 10 din Legea nr.31/1990 al societatilor comerciale, toate bunurile ramase dupa societatea radiata trec in proprietatea asociatilor.
Sfatul meu este sa luati legatura cu lichidatorul judiciar, DAR inainte de toate verificati la Cartea Funciara (OCPI).
Lichidatorul mi-a spus ca-mi da terenul,inclusiv cel de sub cele doua cladiri,liber de orice sarcina,iar eu sa notific societatea proprietara a constructiilor sa cumpere cota indiviza la pretul pietii sau sa demoleze acele cladiri.
Singura și unica posibilitate legală este să despăgubiți proprietarul acelor clădiri, fie cu valoarea lor fie cu sporul de valoare adus terenului căștigat prin licitație.
Se pune problema îmbogățirii fără just temei, astfel că este obligatorie o acțiune în accesiune imobiliară, sau dacă vă convine și nu vreți să vă judecați, le puteți cumpăra direct de la societatea aflată în insolvență.