avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transcriere drept de proprietate auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transcriere drept de proprietate auto

Buna ziua,
Am cumparat un autoturism si as dori sa transcriu dreptul de proprietate (adica sa intru in posesia acestuia si in acte). Am intocmit contractul de vanzare - cumparare, dar vanzatorul refuza sa imi elibereze certificatul fiscal pe motiv ca are datorii la taxe si impozite si nu isi permite sa le plateasca momentan. Astfel eu stau pe loc cu actele si nici masina nu o pot folosi (a expirat asigurarea si nu imi convine sa platesc asigurare pe numele vanzatorului datorita pretului foarte mare - vanzatorul este foarte tanar.
Intrebarea mea este cum pot sa imi finalizez actele in aceste conditii? (datorii la impozite ale vanzatorului)
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 22:43, 27 Octombrie 2014
Din pacate fara certificatul fiscal nu puteti sa inmatriculati masina. Trebuia sa i-l cereti in momentul vanzarii cumpararii (inainte sa ii dati banii). Daca ati pastrat numerele faceti-i cadou cateva amenzi de rovinieta, camere de viteza,... dupa ce ii vin cateva acasa fostul proprietar isi va regandii pozitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism (posibile probleme) Giorgiana1986 Giorgiana1986 Buna ziua, Am cumparat un autoturism de la un tip din Bucuresti , dar cu numere de Maramures si acte de Maramures (al fostului proprietar) Am facut in ... (vezi toată discuția)
Numere rosii, al doilea set costyy73 costyy73 Doresc sa cumpar o masina care are un set de nr rosii scoase si eu vreau sa scot pe al doilea in judete diferite ,De ce acte am nevoie de la vanzator ? (vezi toată discuția)