avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit 2% in tranzactiile imobiliare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit 2% in tranzactiile imobiliare

Buna seara!
Urmeaza sa achizitionez un imobil executat silit intr-un credit imobiliar,unde debitorii executati sunt plecati din tara! Am platit 10% pentru licitatie,am fost adjudecatar si urmeaza sa rambursez cei 90% prin credit "Prima Casa".
Cand am intrebat pe domnul executor de acest impozit de 2% la tranzactie,acesta mi-a spus,citez: "Platiti dvs la ANAF impozitul de 2% si dupa va dau eu banii inapoi!"
Ideea e ca mie mi-a sunat cam putred ceva in treaba asta,mai ales cu datul inapoi si mai ales ca acest impozit este obligat sa il suporte vanzatorul, si as dori sa stiu cine plateste acest impozit in mod legal in cazul meu,ptr ca nu imi place sa ajung sa decida altii in sitatia asta,mai ales cand am termen legal de rambursare a diferentei de pret de 30 zile de la adjudecare?!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ramona Geambasu , Alte profesii 11:49, 4 Noiembrie 2014
Buna dimineata!
Conform Normelor metodologice 152^1 aplicabile art 77^1 din Codul fiscal, contribuabil este cel din patrimoniul caruia se transfera dreptul de proprietate. Acestuia ii revine obligatia de plata a impozitului.
Buna ziua!
Multumesc ptr raspuns!
Dar daca fostul proprietar nu plateste,pt ca el a fost executat silit,nu a vandut voit,cine ramane sa plateasca,executorul?
Sa se prevada in contract cine plateste impozitul pe tranzactie.
Multumesc Ioana. :flowersblue:
Multumesc ptr raspuns,o sa tin minte si aceasta informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% ptr adjudecare imobil - cine plateste? bamsel bamsel Buna Ziua, In urma cu ceva vreme am achizitionat un imobil la licitatie publica tinuta la sediul executorului jud. cand am primit actul de adjudecare, ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Proces verbal adjudecare ContSters244210 ContSters244210 dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, [b]debitorul[/b] mai poate plati creanta?:( care-i textul care-i interzice? (vezi toată discuția)