avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CIC la 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CIC la 3 ani

Buna ziua, in luna Ianuarie copilul meu implineste varsta de 2 ani , dar are niste probleme cardiace si am obtinut grad mediu de handicap. Am trimis la locul de munca o cerere de prelungire a concediului pana la varsta de 3 ani dar inca nu am primit raspuns. Este posibil sa nu-mi accepte cererea si sa trebuiasca sa ma intorc in decembrie la serviciu?mentionez ca lunar trebuie sa ma internez cu copilul si nu am cu cine sa- l las. Multumesc
Cel mai recent răspuns: melaniagerman , utilizator 14:26, 28 Octombrie 2014
OUG nr.111/2010
art.25 (1) - Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
...

art.26 (1) - Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
...

Prin urmare, daca nu va aproba cererea de concediu atunci puteti sesiza ITM-ul .
Va multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie lavinia_serban lavinia_serban Buna ziua, Am o nedumerire legata de stimulentul de insertie si perioada cand se acorda. Eu mi-am luat Concediu de Crestere Copil pe perioada de 2 ani, din ce ... (vezi toată discuția)
Reintrare in concediu de crestere copil Raluramo Raluramo Buna ziua, ma aflu in perioada de plata stimulent insertie si doresc sa reintru in concediu de crestere copil de la 1 august. Avand in vedere ca lucrez, desi ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract Andrei Gica Andrei Gica Cererea de suspendare a contractului pentru concediul de crestere copil pana la varsta de un an poate fi respinsa de angajator, sau e obligat sa o aprobe? (vezi toată discuția)