Buna ziua, ma aflu in perioada de plata stimulent insertie si doresc sa reintru in concediu de crestere copil de la 1 august.
Avand in vedere ca lucrez, desi legea imi da dreptul sa ma intorc in CIC, angajatorul are dreptul legal sa imi refuze cererea de reintrare in CIC? Multumesc
OUG 111/2010
art. 25 (1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
...
art.26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2) şi art. 25 şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
.....
In situatia in care angajatorul nu va aproba cererea de CCC, sesizati imediat Inspectia Muncii/ITM-ul.
Cic
cristinamadalina
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am 2 angajati sot, sotie.
Sotia a solicitat CIC pentru 1 an si 11 luni. Cu 5 luni ... (vezi toată discuția)