In august 2011 am intrat in concediu crestere copil pe perioada de 2. In data de 24.04.2012 am incetat suspendarea contractului de munca la firma la care lucram pentru ca mi s-a promis un loc de munca mult mai bun in alta parte, astfel in ziua urmatoare (25.04) eram deja angajata la alta firma. Problema e ca efectiv nu am gasit pe nimeni sa stea cu copilul si as dori sa reintru in ccc. Se mai poate face ceva?
1. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art.2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
...
Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art.25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...
2. Asadar daca aveti probleme cu angajatorul faceti imediat o sesizare la ITM sau la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.