avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere de suspendare a contractului de munca ptr CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere de suspendare a contractului de munca ptr CCC

Buna seara, sunt proaspat tatic si ieri am depus cererea pentru suspendarea CIM ptr concediul de crestere a copilului de la 1 ian 2014. La o zi dupa depunerea cererii mi s-a trimis un convocator ptr data de 19 dec pentru o problema aparuta in urma cu o saptamana in activitatea mea. In tot acest timp au inceput sicanele si sa imi caute nod in papura cu privire la indeplinirea atributiilor mele. De un an jumatate nu am avut nici un conflict. Este clar ce se urmareste si intrebarea mea este daca ma pot concedia disciplinar odata ce am depus cererea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 12 Decembrie 2013
Daca a fost aprobata cererea de suspendare a contractului ,nu mai puteti fi concediat,iar dupa terminarea concediului maternal,angajatorul nu are voie sa va concedieze minim 6 luni,altfel angajatorul comite un abuz si in urma unui eventual proces pentru rezolvarea conflictului de munca,pierde.
din pacate nu mi s-a dat nici un raspuns la cerere
Suspendarea CCC isi va putea produce efectele de la 01.01.2014 si nu anterior acestei date.

Potrivit art.25 din OUG nr.111/2010:
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
....

Art.26 din acelasi act normativ prevede:
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
..

Asadar, daca nu va aproba cererea - angajatorul are aceasta obligatie - atunci sesizati ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.
Mi s-a spus ca nu imi vor da raspuns decat in data de 19 dec. cand se inchid cercetarile disciplinare, ptr ca intre timp am primit si al doilea convocator ptr aceasi data.
sunt f debusolat ptr ca toata aceasta cercetare disciplinara o fac doar dupa ce au primit cererea mea si ma astept ca la finalizare sa imi comunice ca imi desfac CIM disciplinar. In cazul asta nici nu mai stim cum vom depune cererea ptr indemnizatie , eu oricum nu mai tineam sa ma intorc dupa CCC pe post.

1. Chiar daca presupunem, prin absurd, ca va concediaza, tot veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Conditia legala este ca incepand cu data cu care solicitati indemnizatie pentru CCC sa nu mai aveti venituri din salarii (indiferent daca vi se suspenda sau inceteaza contractul individual de munca = CIM).
- In acaest caz in dosarul pe care il depuneti la Primarie, in locul copiei dupa decizia de suspendare a CIM depuneti o copie dupa decizia de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa reintru in ccc? claudiola claudiola Buna ziua! In august 2011 am intrat in concediu crestere copil pe perioada de 2. In data de 24.04.2012 am incetat suspendarea contractului de munca la firma ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru o luna tata tibig tibig Buna seara.Am depus o cerere de suspendare a CIM pt.CCC pt.o luna la firma unde lucrez dar pe cand am intrebat daca mi s-a aprobat cererea doamna de la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare suspendare cic Diana_B Diana_B Buna ziua, As dori sa stiu daca este corect ca angajatorul sa solicite unei angajate care doreste sa intre in cic sa depuna in acest sens cererea de ... (vezi toată discuția)